Tane Meyveli Katlı Pasta

Tane Meyveli Katlı Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Kek: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Üç adet 25 cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağlayın, pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdını da tereyağlayın, ardından üzerine un serpip fazlasını dökün. Süt, yumurta ve vanilya çekirdeklerini birlikte çırpın. Ayrı bir kasede yaban mersinlerini mısır nişastasına bulayın.

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikserin kasesinde, iyice birleşene kadar un, şeker, kabartma tozu ve tuzu düşük hızda çırpın. Yaklaşık 3 dakika, karışım ufalanana kadar yavaş yavaş tereyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yavaş yavaş süt karışımının yarısını ekleyin. Mikseri orta hıza yükseltin ve kabarana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Gerektiğinde kasenin kenarlarını kazıyarak kalan süt karışımının kalan yarısını yavaşça ekleyin. İyice karışana kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Kaseyi mikserden ayırın ve yaban mersinlerini katlayarak ekleyin.

Hamuru, küçük düz bir spatula ile kenarlara yayarak hazırlanan kalıplar arasında eşit olarak bölün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıpları tezgâhın üzerine vurun. Kalıpları arada döndürerek ve kürdan temiz çıkana ve üstleri altın rengine dönene kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalıpları ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan çıkarıp, pişirme kağıtlarından ayırın.

İsviçre Merengli Tereyağı: 1 1/2 su bardağı şeker, 6 yumurta beyazı ve bir tutam tuzu kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine (içine değil) yerleştirilmiş ısıya dayanıklı bir kasede birleştirin. Şeker eriyene ve karışım dokunulabilecek kadar ılık olana ve parmak uçları arasına sürüldüğünde tamamen pürüzsüz hale gelene kadar 2 ila 3 dakika çırpın.

Kaseyi çırpma aparatı takılı bir miksere aktarın. Köpürene kadar düşük hızda çırpın. Sert, parlak tepecikler oluşana ve karışım tamamen soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika hızı orta-yüksek seviyeye çıkarın. Hızı orta-düşük seviyeye düşürün. Her seferinde 2 yemek kaşığı olmak üzere 4 paket şerit tereyağını ekleyin, her eklemeden sonra tamamen karışana kadar çırpın. (Tüm tereyağı eklendikten sonra tereyağı kreması kesilmiş gibi görünüyorsa endişelenmeyin. Çırparak tekrar pürüzsüz hale getirebilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı vanilyayı ekleyin ve çırpın.

Düz karıştırıcı aparatına geçin. 3-5 dakika hava kabarcıkları yok olana kadar düşük hızda çırpın. Büyük bir kaseye aktarın, streç filmle örtün ve oda sıcaklığında bekletin. İşlemi kalan malzemelerle iki kez daha tekrarlayın, her seferinde aynı miktarları kullanın, ardından üç parti tereyağlı kremayı büyük bir kasede birleştirip streç filmle örtün. 2 su bardağı tereyağlı kremayı alın ve bir kenara koyun.

Reçeli büyük kasedeki tereyağlı kremaya katlayarak ekleyin. İstenilen renge ulaşılana kadar her seferinde bir damla olacak şekilde bordo gıda boyası ekleyin.

Birleştirme: Bir kek katını alt tarafı aşağı gelecek şekilde bir kek standı veya servis tabağına yerleştirin. Üzerine yaklaşık 1 1/2 su bardağı tereyağlı krema sürün. Alt tarafı aşağı gelecek şekilde ikinci bir kek katını koyun ve tekrar 1 1/2 su bardağı tereyağlı krema sürün. Alt tarafı yukarı bakacak şekilde üçüncü bir kek katmanıyla bitirin. 1,2 cm kalınlığında tereyağlı kremayı pastanın üst ve yanlarına eşit olarak yayın ve ofset spatula ile düzleştirin.

Kalan tereyağlı kremayı üç kaseye bölün, ardından her birini ayrılmış 2 su bardağı beyaz tereyağlı krema ile rengini açın ve farklı tonlar oluşturun. Çeşitli boyutlarda açık ve kapalı yıldız uçlu sıkma torbalarına aktarın. Pastanın üzerine kıvrımlar ve tereyağlı krema rozetleri sıkın. Dekore edilmiş pasta gece boyunca buzdolabında saklanabilir. Servis etmeden önce oda sıcaklığına getirin ve üzerine taneli meyveler ekleyin.

 

Malzemeler

1 ADET 25 CM’LİK PASTA

Kek

  • 2 paket (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yemek kaşığı boyutlarında kesilmiş. Kalıplar için daha fazlası
  • 3 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan), ayrıca kalıplar için daha fazlası
  • 1 1/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 vanilya çubuğu, çekirdekleri sıyrılmış
  • 425 gr yaban mersini (yaklaşık 2 1/2 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 3/4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kaşar tuzu

 

İsviçre Merengli Tereyağı

  • 4 1/2 su bardağı şeker
  • 18 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 3 tutam tuz
  • 12 paket (6 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yemek kaşığı boyutlarında kesilmiş
  • 3 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 1/2 su bardağı böğürtlen reçeli
  • Bordo jel gıda boyası

 

Birleştirme

  • Yaban mersini, böğürtlen ve ahududu, servis için

Benzer Tarifler