Tane Meyveli ve Taze Kremalı Pavlova Çelengi

Tane Meyveli ve Taze Kremalı Pavlova Çelengi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 1 Ağustos saat 08:27 | Pazar 1 Ağustos saat 08:55

Tarif

Fırınınızı önden 120 dereceye ısıtın. Kalemle bir pişirme kağıdının üstüne 25 santimlik bir çember çizin. 25 santimlik kalıp kullanabilirsiniz. Ortasına da 15 santimlik bir çember çizin. Çizilmiş tarafı aşağı gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.

Çırpma aparatı takılı bir mikser kasesinde, yumurta beyazlarını orta-yüksek hızda yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Sert tepecikler oluşana kadar çırparak yavaş yavaş 1 1/2 su bardağı şekeri ekleyin. Mısır nişastası, sirke ve vanilyayı da ekleyin ve çırpın.

Karışımı 2 cm’lik şekilsiz uçlu iki sıkma poşeti arasında bölüştürün. Referans olarak kullanılmak üzere çizdiğiniz çemberi kullanarak pişirme kağıdının üzerine eşit aralıklarla 10 yığın (her biri yaklaşık 5,5 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde) sıkın. Kaşığın arkasıyla her yığında bir oyuk oluşturun. Çelenkler pişirme kağıdından kolayca çıkana kadar pişirin, yaklaşık 1 saat 10 dakika. Fırını kapatın ve 1 saat fırında bekletin.

Meyvelerin bir kısmını nemli bir kağıt havluda nazikçe yuvarlayın, ardından kaplamak için kalan 3 yemek kaşığı şekerin içinde hafifçe yuvarlayın.

Servis etmek için taze krema koyulaşana kadar çırpın, ardından limon kabuğu rendesi ekleyin. Kremayı orta boy tepecikler oluşana kadar çırpın, ardından taze kremayı katlayarak ekleyin. Pavlovaların oyuklarına eşit olarak bölün. Şekerli ve şekersiz meyvelerle süsleyin.

Malzemeler

10 KİŞİLİK

  • 6 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 1 1/2 su bardağı artı 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı damıtılmış beyaz sirke
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Böğürtlen, ahududu ve çilek, servis için
  • 1 1/4 su bardağı taze krema
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı krema

Benzer Tarifler