İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tarama Salatası

Oylama 0/5
İki dilim bayat ekmeğin içini tabağa çıkartın. Sütü ekmeklerin üzerine dökün. Mumunu soyduğunuz kefal balığı yumurtasını tavaya koyun. Üzerine sütte ıslattığınız ekmeği ilave edin. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak yumuşatın. Kefal balığı yumurtası gevşedikten sonra ateşten alıp süzgece koyun ve süzün, püre haline getirin. Harca çok az miktar sıcak su ekleyip karıştırın.

İçine çok az zeytinyağı katın, birkaç damla limon suyu ekleyin ve çırpma teli yardımıyla karıştırın. Tarama akışkan kıvamdan hafif katı kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak damla damla zeytinyağı ve limon eklemeyi sürdürün. (Bu oranı 3 zeytinyağı 1 limon olarak düşünebilirsiniz. Asıl katı kıvamı kazandıran zeytinyağıdır.)
İçine çok az karabiber ekleyin. Toparlanıp serinlemesi için buzdolabında bekletin.

Balığın yanında servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar