İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Taratorlu Ispanak Kökü

Oylama 0/5
Tencereye ıspanak köklerini haşlamak için su koyun. İçine bir miktar tuz ilave edin ve kaynatın. Su fokurdayınca içine ıspanak köklerini atın. Ispanak kökleri hafif diri haşlandıktan sonra buzlu su dolu bir kaba alın. Sarımsağın kabuklarını soyup havana koyun. Üzerine bir tutam tuz ekleyin. Ezerek havanda dövün. İçine parça parça cevizi ilave edip dövme işlemini sürdürün. Ekmek kurusunu suyun içinde yumuşatın. Yumuşayan ekmeği avucunuzla sıkarak havanın içine koyun. Cevizle beraber ezin.
Karışım iyice krema kıvamına gelince, akışkan boza/puding kıvamını alıncaya kadar et suyu ilave edin, ezerek karıştırın. Bir miktar zeytinyağı ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.

Karışım macunumsu bir kıvam alınca, ayrı bir kaba çıkartarak azar azar et suyu ekleyin ve kaşığın tersiyle ezerek karıştırma işlemine devam edin. Bir miktar daha zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve yarım limonun suyunu içine sıkın. Kıvamı tutturana kadar et suyu ekleyin. Ispanağın suyunu tencerenin içine dökün. Suyu süzülmüş ıspanağı biraz zeytinyağıyla karıştırın. Taratorla birlikte dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra ıspanak köklerinin üzerine taratordan gezdirerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar