Tarif

Tencereye ıspanak köklerini haşlamak için su koyun. İçine bir miktar tuz ilave edin ve kaynatın. Su fokurdayınca içine ıspanak köklerini atın. Ispanak kökleri hafif diri haşlandıktan sonra buzlu su dolu bir kaba alın. Sarımsağın kabuklarını soyup havana koyun. Üzerine bir tutam tuz ekleyin. Ezerek havanda dövün. İçine parça parça cevizi ilave edip dövme işlemini sürdürün. Ekmek kurusunu suyun içinde yumuşatın. Yumuşayan ekmeği avucunuzla sıkarak havanın içine koyun. Cevizle beraber ezin.
Karışım iyice krema kıvamına gelince, akışkan boza/puding kıvamını alıncaya kadar et suyu ilave edin, ezerek karıştırın. Bir miktar zeytinyağı ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.

Karışım macunumsu bir kıvam alınca, ayrı bir kaba çıkartarak azar azar et suyu ekleyin ve kaşığın tersiyle ezerek karıştırma işlemine devam edin. Bir miktar daha zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve yarım limonun suyunu içine sıkın. Kıvamı tutturana kadar et suyu ekleyin. Ispanağın suyunu tencerenin içine dökün. Suyu süzülmüş ıspanağı biraz zeytinyağıyla karıştırın. Taratorla birlikte dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra ıspanak köklerinin üzerine taratordan gezdirerek servis edin.

Malzemeler

  • 10 adet ıspanak kökü
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gram ceviz
  • 1 dilim kuru ekmek
  • 1 ölçü et suyu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yarım limon
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler