Tarçın ve Fındıklı Gevrek ile Espresso Panna Cotta

Tarçın ve Fındıklı Gevrek ile Espresso Panna Cotta
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 5 Haziran saat 07:25 | Cuma 5 Haziran saat 17:55

Tarif

  • Jelatin yapraklarını küçük bir kap soğuk suya koyun ve 5-10 dakika yumuşayana kadar bekleyin. 4 x 175ml boyutlarında kalıpları hazırlayın.
  • Krema, süt, şeker ve kahveyi küçük, ağır bir tavaya koyun. Orta-düşük ısıda kaynatın. Hemen ateşten kaldırın.
  • Islanmış jelatin yapraklarını sıkın ve sıcak kremanın içine koyun ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Biraz soğuması için kenara alın.
  • Bu esnada kalıpları soğuk suyla yıkayın ama kurutmayın. Bu panna cottaların daha kolay çıkarılmalarını sağlayacak. Panna cotta karışımını elekten geçirerek bir sürahiye alın. Sonra kalıplara paylaştırın. Buzdolabına koyun ve gece boyu dinlendirin.
  • Fırını önden 180ºC’ye ısıtın.
  • Bu esnada gevreği hazırlayın. Findıkları bir fırın tepsisine alarak 10 dakika veya rengi değişene kadar kavurun.
  • Başka bir tepsiye fırın kağıdı serin. Şekeri ağır tabanlı bir tavaya serpin ve şeker eriyene ve altın rengine dönene kadar orta ateşte yerleştirin. Eşit şekilde karamelleşmesini sağlamak için tavayı çevirin. Koyu altın renkte kavrulmuş fındıkları ve öğütülmüş tarçını ekleyin, birleştirmek için karıştırın, ardından hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tamamen sertleşene kadar bir kenara koyun.
  • Servis yapmak için kalıpları 5 saniye kaynar suya batırın. Her birinin üzerine bir tabak koyun ve sıkıca tutarak birlikte ters çevirin, gerekirse kalıbı biraz sallayın. Gevrekleri parçalara ayırın ve panna cottaların yanında servis yapın.

Malzemeler

  • 3 yaprak jelatin
  • 400ml krema
  • 75ml yağlı süt
  • 100g pudra şekeri
  • 50ml espresso (yoksa, 50 ml kaynar suda eritilmiş 11/2 yemek kaşığı granül kahve kullanın)

Gevrek için:

  • 50g soyulmuş fındık
  • 200g pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş tarçın

Benzer Tarifler