Hazırlanış

Hazırlık:

Tarçınlı kurabiye:


Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Unun ortasını açın ve şekeri, vanilya çekirdeklerini, yumurtayı, kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve tereyağını burada karıştırın. Hamuru biraz biraz un alarak yumuşayana kadar yoğurun. Hamuru düzleştirin, streç filmle sarın ve sertleşene kadar buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Hamuru açın, eşit parçalara ayırın ve parçaları top hâline getirin. Tarçınlı şeker:

Şekerle tarçını karıştırın. Hamur toplarını tarçınlı şekere bulayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, aralarında beşer santimetre olacak şekilde dizin ve üstlerine hafifçe bastırın. Tarçınlı kurabiyeleri fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin.

Malzemeler

Kurabiye için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 240 gram un
  • 160 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın
  • 60 gram yumuşak tereyağı

Tarçınlı şeker için:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Benzer Tarifler