Tarçınlı Rulolu ve Elma Dilimli Dikdörtgen Turta

Tarçınlı Rulolu ve Elma Dilimli Dikdörtgen Turta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, bir hamur diskini 25 x 43 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Hamuru 30 x 43 cm kenarlı, pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine aktarın ve kenarlarına iyice bastırın. Fazlalıkları içeri katlayın. 30 dakika soğutun.

Küçük bir kasede oda sıcaklığında tereyağı, esmer şeker, tarçın ve 1/4 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Hafifçe unlanmış bir pişirme kağıdı parçasında, ikinci hamur diskini 30x40 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Tereyağı karışımını hamurun üzerine kenarlara gelecek şekilde eşit şekilde yayın, ardından uzun bir kenardan başlayarak sıkıca sarın. Bir fırın tepsisine aktarın ve katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Alt üçte birlik kısımda bir raf ve altında folyo kaplı bir fırın tepsisi olacak şekilde fırını önden 220 dereceye ısıtın. Büyük bir kasede elma, limon suyu, toz şeker, un, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve vanilyayı karıştırın. Turta hamurunu elma karışımıyla doldurun ve üstüne soğuk tereyağı ekleyin.

Sarılmış hamuru 6 mm’lik dilimler halinde kesin, dilimlerin yuvarlak kalması için her dilimle birlikte döndürün. (Toplam 63 dilim çıkarmanız gerekiyor.) Dilimleri elma karışımının üzerine hafifçe üst üste gelecek şekilde, dokuz adet 7’li sıra halinde düzenleyin. Katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Turtanın üstüne çırıpılmış yumurta sürün ve üzerine iri taneli şeker serpin. Üst kabuk sertleşene kadar, 20 dakika pişirin. Sıcaklığı 190 dereceye düşürün ve kabuk altın rengi olana ve sular köpürene kadar, yaklaşık 1 saat pişirmeye devam edin. Tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Turtayı yapıldığı gün yemeniz tavisye edilir.

AŞÇININ NOTLARI:
Turtalarda renk eşittir lezzet: Bir kilometre öteden soluk, az pişmiş bir turta kendini belli eder! Üst ve alt kısımların güzel altın rengi olduğundan ve merkezinin iyice köpürdüğünden emin olun.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un, serpmek için daha fazlası
  • 2 tane Test Kitchen’nın Favori Pate Brisee tarifi, her biri dikdörtgen bir disk şeklinde (tarif aşağıdaki gibidir)
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak 2 yemek kaşığı soğutulmuş ve küçük küpler halinde kesilmiş
  • 1/2 su bardağı light kahverengi şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kg Jonagold, Cortland, Granny Smith ve Empire gibi çeşitli elmalar, soyulmuş, temizlenmiş ve 6 mm’lik dilimler halinde kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • Serpmek için iri taneli şeker

Benzer Tarifler