Hazırlanış

Tartar

Levreği küçük küpler halinde kesin. Yeşil biberleri ince ve nazikçe kesin. Greyfurtu soyun ve küçük dilimler haline getirin. Levrek, yeşil biber ve greyfurtu büyük bir kasede karıştırın. Zeytin yağı, greyfurt suyu, tuz, lime kabukları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. İyice karıştırın ve salata ile sosu hazırlayıncaya dek fırında marine edin.

Domates Salatası

Domatesleri ince dilimlere ayırın ve büyük bir tabağa dağıtın. Salata ve turpları çok ince biçimde kesin ve domateslerin üzerine dağıtın.

 

Tarhana Sos

Salça, bal, tuz ve greyfurt suyunu bir kasede çırparak karıştırın. Üzerine tarhana çorbasını ekleyin. En güzel sonucu elde etmek için kaseyi karıştırmaya devam ederden yavaşça zeytin yağınızı ekleyin.

Servis

Balık tartarı domates salatasının üzerinde servis edin

Malzemeler

Tartar için

  • 400 gr levrek
  • 2 adet greyfurt
  • 100 ml zeytin yağı
  • 5 gr tuz
  • 50 gr yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş lime
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

Domates Salatası için

  • 400 gr domates
  • 50 gr küçük salatalık
  • 50 gr turp
  • 50 gr yer lahanası

Tarhana Sos için

  • 200 ml tarhana
  • 1 adet greyfurt
  • 15 gr domates salçası
  • 5 gr bal
  • 100 ml zeytin yağı
  • 1 tutam tuz

  • 1 demet taze nane
  • 1 demet dereotu

Benzer Tarifler