Tarif
Hazırlanışı
Palamutun filetosunu çıkartın.
Balığı minik dilimler halinde doğrayın.
Tempura karışımını hazırlayın.Ekşi maya, soda ve buz ile hazırlayabilirsiniz.
Veya pirinç unu, un ve soda, buz ile hazırlayabilirsiniz. Tempura karışımı çok soğuk olmalı.
Balıkları önce tempuraya batırıp sonra tarhana unu ve tarhana kıtırına bulayıp derin yağda kızartın.
Mayonez
Yumurta sarısına hardal ve sirke ekleyin. İsteğe bağlı limonda ekleyebilirsiniz. Yavaşça karıştırın. Homojen bir karışım haline gelince biraz zeytinyağı dökün. Önce yavaş hareketler ile ardından hızlanarak çırpın. Bu işlemi mayonez kıvamını elde edene kadar devam ettirin.
Tartar sos
Hazırlanan mayoneze ufak ufak doğranan dereotu, salatalık turşusu ve yeşil soğanı ekleyin.Hazırladığınız sos tartar ile servis edin.
Malzemeler
Fileto palamut
Ekşi maya, soda, buz
Zeytinyağ
Tarhana unu, kıtırı
Mayonez
2 yumurta sarısı
Zeytinyağı
Sirke
Limon
Hardal
Tartar sos
Dereotu
Salatalık turşusu
Yeşil soğan
Tuz
Karabiber