Tarhanalı Palamut Kızartma

Tarhanalı Palamut Kızartma
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 9 Ağustos saat 11:20 | Pazar 9 Ağustos saat 12:25

Tarif

Hazırlanışı

Palamutun filetosunu çıkartın.

Balığı minik dilimler halinde doğrayın.

Tempura karışımını hazırlayın.Ekşi maya, soda ve buz ile hazırlayabilirsiniz.

Veya pirinç unu, un ve soda, buz ile hazırlayabilirsiniz. Tempura karışımı çok soğuk olmalı.

Balıkları önce tempuraya batırıp sonra tarhana unu ve tarhana kıtırına bulayıp derin yağda kızartın. 

Mayonez

Yumurta sarısına hardal ve sirke ekleyin. İsteğe bağlı limonda ekleyebilirsiniz. Yavaşça karıştırın. Homojen bir karışım haline gelince biraz zeytinyağı dökün. Önce yavaş hareketler ile ardından hızlanarak çırpın. Bu işlemi mayonez kıvamını elde edene kadar devam ettirin. 

Tartar sos

Hazırlanan mayoneze ufak ufak doğranan dereotu, salatalık turşusu ve yeşil soğanı ekleyin.Hazırladığınız sos tartar ile servis edin.

Malzemeler

Fileto palamut 

Ekşi maya, soda, buz

Zeytinyağ

Tarhana unu, kıtırı

 

Mayonez

 2 yumurta sarısı

Zeytinyağı 

Sirke

Limon

Hardal 

 

Tartar sos

Dereotu

Salatalık turşusu 

Yeşil soğan

Tuz

Karabiber

Benzer Tarifler