Tarhunlu Waffle Yanında Tütsülenmiş Somon

Tarhunlu Waffle Yanında Tütsülenmiş Somon

Hazırlanış

Waffle:

Tereyağını eritin. Tarhun yapraklarını koparıp kıyın. Bir tavada 150 mililitre sütü ılıtıp mayayı sütün içinde çözdürün. Maden sodasıyla yumurtaları bir kaseye alıp iyice karıştırın. Kaseye eleyerek un ekleyin ve çırpıcıyla güzelce karıştırın. Süt, tereyağı, tarhun, yağ ve tuz ekleyin.

Waffle makinesini önceden ısıtın. Waffle hamurunu kepçeyle makineye aktarıp waffle’ları altın rengi alana kadar pişirin. Otlu sos:

Frenk soğanlarını mümkün olduğunca ince kıyın. Kaparileri akan suyun altında durulayın, kornişonları ince ince doğrayın. Mayonez, yoğurt, Frenk soğanı, kapari ve kornişonları karıştırıp hardal, misket limonu suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Waffle’ların somon ve karışık yeşillikle servis edip sosu üstünde gezdirin.

Malzemeler

Waffle için:

  • 300 mililitre süt
  • 200 mililitre maden sodası
  • 300 gram un
  • 150 gram yumuşak tereyağı
  • 5 adet yumurta
  • 20 gram maya
  • 1 demet tarhun
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı

Otlu sos için:

  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 3 adet kornişon
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 100 mililitre kaymaksız yoğurt
  • 1 adet misket limonu
  • 250 gram tütsülenmiş somon
  • 150 gram karışık yeşillik

Benzer Tarifler