Tatlı Çıtır

Tatlı Çıtır
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 20 Eylül saat 03:40 | Pazar 20 Eylül saat 04:07

Tarif

Hazırlık: 

Çıtır Dilimler: 

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Tereyağıyla şekeri çırpıp kabartın ve un ekleyin. Yumurtaları tek tek katın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Hamura vanilya çekirdeklerini ve limon rendesini ekleyin. Kalıbı yağlayın ve üstüne yuvarlak bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru içine dökün ve 45 dakika pişirin. Sonra kalıptan çıkarın ve 10x1,5 santim boyutlarında kesin. Sonra elde ettiğiniz dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yan yana dizin.

Sos:

Sütü, yumurtayı, yumurta sarısını ve şekeri karıştırın. Çıtır dilimlerin üstüne sürün. Sonra çıtır dilimleri fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin.

Tatlı Mayonez:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Bir tencerede sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını kaynatın. Yumurta sarısını kalan şekerle çırpıp un ekleyin. Yumurta karışımına sütten biraz koyun, sonra bütün karışımı tencereye alın ve iyice karıştırın. Hamur kremasını kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra hamur kremasına ekleyin. Çıtır dilimleri bir kaşık tatlı mayoneze bulayıppudra şekeri serptikten sonra bir külahta servis edin.

Malzemeler

Çıtır dilimler için:

  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram şeker
  • 250 gram un
  • 5 adet yumurta
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet limon

Sos için:

  • 100 mililitre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 90 gram şeker

Tatlı mayonez için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 mililitre krema

Benzer Tarifler