İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tatlı Çıtır

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Çıtır dilimler:


    Fırını 175 dereceye ayarlayın. Tereyağıyla şekeri çırpıp kabartın ve un ekleyin. Yumurtaları tek tek katın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Hamura vanilya çekirdeklerini ve limon rendesini ekleyin. Kalıbı yağlayın ve üstüne yuvarlak bir pişirme kağıdı yerleştirin. Hamuru içine dökün ve 45 dakika pişirin. Sonra kalıptan çıkarın ve 10x1,5 santim boyutlarında kesin. Sonra elde ettiğiniz dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yan yana dizin.
  2. Prev2/3Next

    Sos:

    Sütü, yumurtayı, yumurta sarısını ve şekeri karıştırın. Çıtır dilimlerin üstüne sürün. Sonra çıtır dilimleri fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin.
  3. Prev3/3Next

    Tatlı mayonez:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Bir tencerede sütü, vanilya çekirdeklerini ve şekerin yarısını kaynatın. Yumurta sarısını kalan şekerle çırpıp un ekleyin. Yumurta karışımına sütten biraz koyun, sonra bütün karışımı tencereye alın ve iyice karıştırın. Hamur kremasını kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Kremayı yoğurt kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra hamur kremasına ekleyin. Çıtır dilimleri bir kaşık tatlı mayoneze bulayıppudra şekeri serptikten sonra bir külahta servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen