Tatlı Ekşi Çamur Yengeci

Tatlı Ekşi Çamur Yengeci

Tarif

Hazırlanışı:

Büyük bir bıçak kullanarak, bacakları koparın ve yengeci parçalara ayırın.

Kavurma tavası içine bir kek altlığını bir bardak su ile yerleştirin. Yengeci, buharın eşit şekilde hareket edebilmesi için fazla sıkışık olmadığından emin olarak düzenleyin. Yengeci bol olacak şekilde folyo ile örtün, yengeç üzerine bir kapak yerleştirin ve 8 dakika boyunca pişmeye bırakın.

Yengeç buharda pişerken sosu hazırlayın.

Biber ve soğanı yumuşayana kadar kızartın. Biber soslarını ekleyin ve karıştırın. Asya yeşilliklerini ekleyin, yeşillikler hafif yumuşayıncaya kadar karıştırın ve ocaktan alın. Limon diliminin suyunu ekleyin ve karıştırın.

Servis etmek üzere pişirilmiş yengeçleri acılı sosla yerleştirin.

Malzemeler

  • 1 yengeç, temizlenmiş
  • 1 bardak su

Tatlı Ekşi Sos

  • ¼ kırmızı biber, dilimlenmiş
  • ¼ yeşil biber, dilimlenmiş
  • ½ küçük beyaz soğan, ince dilimlenmiş
  • 1 limon dilimi
  • ¼ bardak tatlı biber sosu
  • ⅓ bardak biber sosu
  • ⅓ bardak yeşillik

Benzer Tarifler