Tatlı Ekşi Sebzeli Hollanda Bezelyesi

Tatlı Ekşi Sebzeli Hollanda Bezelyesi

Hazırlanış

Hazırlık:
• Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Patateslerin haşlanması:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• 15 dakika kadar haşlayın. Beykın ve bezelyeler:
• Bezelyeleri musluğun altına tutun, sonra suyunu süzün.
• Soğanları soyup halka halka doğrayın.
• Beykınları şeritler hâlinde doğrayın.
• Bir tavayı ısıtın. Beykın şeritleri altın rengi alana dek, 5 dakika kadar kızartın.
• Soğanları ekleyip 5 dakika daha kızartın.
• Bezelyeleri ekleyip iyice karıştırın.
• Frenk soğanlarını kesip ekleyin. Tatlı-ekşi sebzeler:
• Yarım litre suya sirke ve şeker ekleyip kaynatın.
• Havucu soyup dilimleyin.
• Salatalığı soyun, boylamasına kesin, çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.
• Karnabaharı temizleyip çiçek çiçek ayırın.
• Sebzeleri sirke ve şekerin olduğu tencereye ekleyin.
• Diri kalacakları şekilde 3 dakika pişirip suyunu süzün. Patateslerin su

Malzemeler

  • 400 gram patates
  • 2 adet soğan
  • 400 gram beykın
  • 450 gram bezelye
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 100 mililitre sirke
  • 50 gram şeker
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet karnabahar

Salata için

  • 100 gram yağsız yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 adet büyük kornişon
  • 1 yarım demet turp
  • 300 gram karışık marul

Benzer Tarifler