Tatlı Ekşi Sebzeli Hollanda Bezelyesi

Tatlı Ekşi Sebzeli Hollanda Bezelyesi

Tarif

Hazırlık:

  • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patateslerin haşlanması:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • 15 dakika kadar haşlayın.

Beykın ve bezelyeler:

  • Bezelyeleri musluğun altına tutun, sonra suyunu süzün.
  • Soğanları soyup halka halka doğrayın.
  • Beykınları şeritler hâlinde doğrayın.
  • Bir tavayı ısıtın. Beykın şeritleri altın rengi alana dek, 5 dakika kadar kızartın.
  • Soğanları ekleyip 5 dakika daha kızartın.
  • Bezelyeleri ekleyip iyice karıştırın.
  • Frenk soğanlarını kesip ekleyin.

Tatlı-ekşi sebzeler:

  • Yarım litre suya sirke ve şeker ekleyip kaynatın.
  • Havucu soyup dilimleyin.
  • Salatalığı soyun, boylamasına kesin, çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.
  • Karnabaharı temizleyip çiçek çiçek ayırın.
  • Sebzeleri sirke ve şekerin olduğu tencereye ekleyin.
  • Diri kalacakları şekilde 3 dakika pişirip suyunu süzün.

Patateslerin suyunun süzülmesi:

  • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkması bekleyin.

Salata:

  • Yoğurdu bir kâseye alın.
  • Hardalla birlikte bolca zeytinyağı ekleyin.
  • Kornişonları ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Salata sosunun tüm malzemeleri karıştırılıp marula eklenebilir.
  • Marulu iyice yıkayıp kurulayın. Marulla salata sosunu karıştırın.

Malzemeler

 

  • 400 gram patates
  • 2 adet soğan
  • 400 gram beykın
  • 450 gram bezelye
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 100 mililitre sirke
  • 50 gram şeker
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet karnabahar

Salata için

  • 100 gram yağsız yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 adet büyük kornişon
  • 1 yarım demet turp
  • 300 gram karışık marul

Benzer Tarifler