İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tatlı Kırmızı Biber Soslu Tava Deniz Mahsülleri

Oylama 0/5

Dolmalık kırmızı biberleri közleyin.

Kruton için, 1-2 dilim tost ekmeğinin kenarlarını kesip küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup ekmekleri bu tavada kızartın. İçerisine tuz, karabiber de ekleyin. Dilerseniz pul biber de katabilirsiniz.

Közlenen biberlerin çekirdeksiz kısımlarını kesip mutfak robotunun içine atın ve üzerine tatlı kırmızı toz biber, pul biber, sumak, tuz, karabiber ekleyin;  üzüm pekmezini, sızma zeytinyağını ilave edin ve püre oluncaya kadar çekin.

Domatesleri dörde kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın. Kalan etli kısmını mutfak robotundaki püreye ilave edin ve tekrar çekin.

Sarımsakları bıçağınızın düz yüzüyle hafifçe ezin.

Tavaya zeytinyağı dökün, ocağa koyun ve ezdiğiniz sarımsakları içine atıp tavayı ısınmaya bırakın. Tuz da serpiştirin.

Zeytinyağına tadını veren sarımsakları tavadan çıkartın.

Jumbo karidesleri alırken kafası ve kuyruk kısmını temizletmeyin. Sadece iç organlarını temizletin. Kalamarları da temizletin. Halka halka doğratın, ya da kendiniz doğrayın.

Isınmış tavaya ilk önce karidesleri koyun.

Taze fesleğeni ve maydanozu ince ince kıyın.

Tavaya kalamarları da ilave edin.

½ limonun suyunu tavadaki deniz mahsullerinin üstlerine sıkın, fesleğen ve maydanozu da ekleyin.

Ateşi kapatıp tereyağını ilave edin, karıştırarak erimesini sağlayın.

Fındıkları havana koyup hafifçe parçalayın.

Deniz mahsüllerini servis tabağınıza alın, üzerlerine kırmış olduğunuz fındıklardan serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz kruton ekmeklerden de ilave edin. Hazırlamış olduğunuz kırmızıbiber sosundan da üstlerine gezdirin. Tuz, karabiber ile tatlandırarak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza