Tatlı Kırmızı Biber Soslu Tava Deniz Mahsülleri

Tatlı Kırmızı Biber Soslu Tava Deniz Mahsülleri

Tarif

Dolmalık kırmızı biberleri közleyin.

Kruton için, 1-2 dilim tost ekmeğinin kenarlarını kesip küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup ekmekleri bu tavada kızartın. İçerisine tuz, karabiber de ekleyin. Dilerseniz pul biber de katabilirsiniz.

Közlenen biberlerin çekirdeksiz kısımlarını kesip mutfak robotunun içine atın ve üzerine tatlı kırmızı toz biber, pul biber, sumak, tuz, karabiber ekleyin;  üzüm pekmezini, sızma zeytinyağını ilave edin ve püre oluncaya kadar çekin.

Domatesleri dörde kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın. Kalan etli kısmını mutfak robotundaki püreye ilave edin ve tekrar çekin.

Sarımsakları bıçağınızın düz yüzüyle hafifçe ezin.

Tavaya zeytinyağı dökün, ocağa koyun ve ezdiğiniz sarımsakları içine atıp tavayı ısınmaya bırakın. Tuz da serpiştirin.

Zeytinyağına tadını veren sarımsakları tavadan çıkartın.

Jumbo karidesleri alırken kafası ve kuyruk kısmını temizletmeyin. Sadece iç organlarını temizletin. Kalamarları da temizletin. Halka halka doğratın, ya da kendiniz doğrayın.

Isınmış tavaya ilk önce karidesleri koyun.

Taze fesleğeni ve maydanozu ince ince kıyın.

Tavaya kalamarları da ilave edin.

½ limonun suyunu tavadaki deniz mahsullerinin üstlerine sıkın, fesleğen ve maydanozu da ekleyin.

Ateşi kapatıp tereyağını ilave edin, karıştırarak erimesini sağlayın.

Fındıkları havana koyup hafifçe parçalayın.

Deniz mahsüllerini servis tabağınıza alın, üzerlerine kırmış olduğunuz fındıklardan serpiştirin. Hazırlamış olduğunuz kruton ekmeklerden de ilave edin. Hazırlamış olduğunuz kırmızıbiber sosundan da üstlerine gezdirin. Tuz, karabiber ile tatlandırarak servis edin.

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 6 adet jumbo karides
  • 2 adet kalamar
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yarım limon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tatlı kırmızı biber sosu için:

  • 3 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 tutam tatlı toz kırmızı biber
  • 2 tutam pul biber
  • 2 tutam sumak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 çay kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 adet Roma domatesi

Kruton ekmek için:

  • 2 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 ölçü zeytinyağı

Üzeri için:

  • 15 adet fındık

Benzer Tarifler