Tarif

Yer elmalarının kabuklarını soyun ve su dolu bir kasede kısa bir süre bekletin.
Tatlı patatesin kabuğunu soyun. Küçük parçalara kesin. Yer elmalarını da küçük parçalara kesin. Sarımsağın kabuğunu soyun ve kıyın. Havucun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın. Tencereyi ateşe koyun ve içine biraz zeytinyağı ekleyin. Yer elmalarını, patatesleri ve sarımsağı tencereye ekleyin. Aroma katması için de birkaç yaprak taze kekik ekleyin. Taze fesleğen yapraklarını da kıyıp ilave edin. Karıştırın. Tuz, karabiber ilave edin.

Sebzeleri biraz terlettikten sonra tencereye üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bir mutfak robotu ya da el robotu yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Kalınca bir çorba elde edin. Altının tutmasını önlemek için çorbanızı küçük ateşe alın ve çorbayı karıştırarak içine 1 su bardağı kadar daha su ilave edin. 1,5 çay bardağı sütü de ekleyin. Karıştırın. Ayrı bir tavaya tereyağını koyun ve eritin. İçine pul ve toz biberi ekleyip hafif karıştırın. En son çorbanın içine kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.

Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine hazırladığınız acılı tereyağından gezdirin.
Birkaç yaprak taze maydanozu kıyın, çıtırlık katmak için de grissinileri kırın ve çorbaya serpin. Birkaç yaprak da taze kekik serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet tatlı patates
  • 6 adet yer elması
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü su
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yarım çay bardağı krema
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber
  • 2 yaprak maydanoz
  • 1 adet grissini

Benzer Tarifler