Tatlı Patatesli ve Pikanlı Fırında Tavuk

Tatlı Patatesli ve Pikanlı Fırında Tavuk

Tarif

Hazırlık:

  • Ocağı önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Tatlı patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Patateslerin haşlanması:

  • Patatesleri kesip doğrayın.
  • 15 dakika kadar, pişene dek haşlayın.
  • Sularını süzüp kurutun.

 Tavuk:

  • Tavuk etini ikiye bölün.
  • Parçaları köri, toz paprika, toz zencefil, tuz, karabiber ve ayçiçeği yağıyla ovalayın.
  • Tavuk etlerini bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tavuğu yaklaşık 15 dakika fırında pişirin.

 Brokolinin pişirilmesi:

  • Brokoli için bir tencerede su kaynatın.
  • Brokoliyi parça parça ayırın.
  • İçinde kaynar suyun olduğu tencerenin üstüne oturan bir süzgeçte brokolileri 3 dakika buharda pişirin.

 Patates püresi:

  • Tatlı patatesleri patates ezeceğiyle ezin.
  • Bol miktarda zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Tuz, biber ve müskat ekleyin.

 Pikan:

  • Bir tavada yağ kızdırıp pikanları içine atın.
  • Bunları son anda yemeğe ekleyin.

Malzemeler

 

  • 500 gram tatlı patates
  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam toz paprika
  • 1 tutam toz zencefil
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 parça brokoli
  • 1 tutam müskat
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 50 gram pikan
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler