Tatlı Patatesli ve Pikanlı Fırında Tavuk

Tatlı Patatesli ve Pikanlı Fırında Tavuk

Hazırlanış

Ispanağın sotelenmesi:
• Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
• Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
• Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
• Cevizleri ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Patateslerin haşlanması:
• Patatesleri kesip doğrayın.
• 15 dakika kadar, pişene dek haşlayın.
• Sularını süzüp kurutun. Tavuk:
• Tavuk etini ikiye bölün.
• Parçaları köri, toz paprika, toz zencefil, tuz, karabiber ve ayçiçeği yağıyla ovalayın.
• Tavuk etlerini bir fırın tepsisine yerleştirin.
• Tavuğu yaklaşık 15 dakika fırında pişirin. Brokolinin pişirilmesi:
• Brokoli için bir tencerede su kaynatın.
• Brokoliyi parça parça ayırın.
• İçinde kaynar suyun olduğu tencerenin üstüne oturan bir süzgeçte brokolileri 3 dakika buharda pişirin. Patates püresi:
• Tatlı patatesleri patates ezeceğiyle ezin.
• Bol mikt

Malzemeler

  • 500 gram tatlı patates
  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam toz paprika
  • 1 tutam toz zencefil
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 parça brokoli
  • 1 tutam müskat
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 50 gram pikan
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler