İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tatlı Patatesli ve Pikanlı Fırında Tavuk

Adımlar

  1. Prev1/6Next

    Ispanağın sotelenmesi:
    • Ispanağı güzelce yıkayıp kurutun, kalın saplarını kesin.
    • Bir wok’ta biraz yağ kızdırın ve kalan 1 diş sarımsağı kavurun.
    • Ispanağı ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
    • Cevizleri ekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  2. Prev2/6Next

    Patateslerin haşlanması:
    • Patatesleri kesip doğrayın.
    • 15 dakika kadar, pişene dek haşlayın.
    • Sularını süzüp kurutun.
  3. Prev3/6Next

    Tavuk:
    • Tavuk etini ikiye bölün.
    • Parçaları köri, toz paprika, toz zencefil, tuz, karabiber ve ayçiçeği yağıyla ovalayın.
    • Tavuk etlerini bir fırın tepsisine yerleştirin.
    • Tavuğu yaklaşık 15 dakika fırında pişirin.
  4. Prev4/6Next

    Brokolinin pişirilmesi:
    • Brokoli için bir tencerede su kaynatın.
    • Brokoliyi parça parça ayırın.
    • İçinde kaynar suyun olduğu tencerenin üstüne oturan bir süzgeçte brokolileri 3 dakika buharda pişirin.
  5. Prev5/6Next

    Patates püresi:
    • Tatlı patatesleri patates ezeceğiyle ezin.
    • Bol miktarda zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
    • Tuz, biber ve müskat ekleyin.
  6. Prev6/6Next

    Pikan:
    • Bir tavada yağ kızdırıp pikanları içine atın.
    • Bunları son anda yemeğe ekleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen