Tavada Kızarmış Göl Alabalığı Yanında Közlenmiş Succotash ve Kereviz Püresi

Tavada Kızarmış Göl Alabalığı Yanında Közlenmiş Succotash ve Kereviz Püresi

Tarif

Sebzeleri 1 yemek kaşığı tereyağında karamelize olana kadar soteleyerek püreyi hazırlayın. Sütü ve kalan tereyağını ekleyin, kapağını kapatın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pürüzsüz olana kadar bir karıştırıcıda veya mutfak robotunda püre haline getirin ve çeşnilendirin.

 

Succotash’ı yapmak için sebzeleri közleyerek başlayın. Biberleri yağlayın ve közleyin, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Mısırın her tarafını yumuşayana kadar közleyin, taneleri koçandan ayırın. Tavaya sıvı yağ gezdirip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsak, dolmalık biber ve mısırı ekleyin, birleşmeleri için tavayı sallayın ve tuz, karabiber ve misket limonu suyunu ekleyin. Ateşten alın ve kişnişi karıştırarak ekleyin.

 

Alabalık filetosunu hazırlayın: keskin bir soyma bıçağı kullanarak, yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve yaklaşık 1,3 cm aralıkla üç kesik atarak her bir alabalık filetosunun derili tarafını çizin. Tuz, karabiber serpin ve her iki tarafına zeytinyağı gezdirin.

Malzemeler

KREMALI HAVUÇ VE KEREVİZ PÜRESİ:

  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 450 gram kereviz, soyulmuş ve kabaca doğranmış
  • 3 havuç, soyulmuş ve kabaca doğranmış (170 gr)
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber

 

KÖZLENMİŞ MISIR VE BİBERLİ SUCCOTASH

  • 2 kırmızı dolmalık biber, temizlenmiş
  • 2 mısır, kabukları soyulmuş
  • ½ su bardağı kırmızı soğan, küçük doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 misket limonu, suyu
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş, kıyılmış
  • bitkisel yağ, pişirmek için
  • koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber

 

TAVADA KIZARMIŞ GÖL ALABALIĞI

  • 70 gr alabalık filetosu, ince kılçıkları temizlenmiş
  • 1 yemek kaşığı koşer tuzu
  • sızma zeytinyağı
  • koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber, çeşnilendirmek için
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş

Benzer Tarifler