Tavuk Göğsü Eti Sarması ve İtalyan Usülü Polenta

Tavuk Göğsü Eti Sarması ve İtalyan Usülü Polenta

Tarif

Hazırlık:

Tavuk ve sebzeler:

  • Tavuk göğüs etlerini keserek açın.
  • İçine tuz ve karabiber serpin.
  • Soğanı soyup ince halkalar hâlinde doğrayın.
  • Güneşte kurutulmuş domatesleri şeritler hâlinde kesin.
  • Ispanakları yıkayıp kurutun, saplarını kesin.
  • Zeytinleri ikiye bölün.

Ispanak karışımının hazırlanması:

  • Tavaya bir miktar zeytin yağı koyup ısıtın, soğanları kavurun.
  • Ispanakları ekleyin ve 2 dakika kavurun.
  • Güneşte kurutulmuş domates, zeytin ve dolmalık fıstıkları ekleyin.
  • Karışımın suyunu süzün. Mümkün olduğunca suyunu alın.
  • Ricotta’yı ıspanak karışımına ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Tavuk sarması:

  • Ispanaklı karışımı tavuk göğüs etlerinin içine doldurun.
  • Kokteyl şişiyle kapatın.
  • Bir miktar zeytinyağı koyarak tavayı ısıtın.
  • Tavukları tavaya atın ve hafif kahverengi bir renk alana dek, 8 dakika kadar kızartın.

Polenta:

  • Polenta’yı tavuk suyunun içine dökün.
  • Et suyunu karıştırarak kaynatın.
  • Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Polenta’yı 10 dakika kadar pişirin.
  • Rokaları yıkayıp iyice durulayın, ince ince kıyın.
  • Rendelenmiş peynirle rokayı polenta’nın içine atın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 4 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 100 gram güneşte kurutulmuş
  • yağda saklanmış domates
  • 300 gram taze ıspanak
  • 100 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 125 gram ricotta peyniri
  • 200 gram polenta
  • 800 mililitre tavuk suyu
  • 75 gram roka
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler