İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tavuk Göğsü Eti Sarması ve İtalyan Usülü Polenta

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:
    Tavuk ve sebzeler:
    • Tavuk göğüs etlerini keserek açın.
    • İçine tuz ve karabiber serpin.
    • Soğanı soyup ince halkalar hâlinde doğrayın.
    • Güneşte kurutulmuş domatesleri şeritler hâlinde kesin.
    • Ispanakları yıkayıp kurutun, saplarını kesin.
    • Zeytinleri ikiye bölün.
  2. Prev2/4Next

    Ispanak karışımının hazırlanması:
    • Tavaya bir miktar zeytin yağı koyup ısıtın, soğanları kavurun.
    • Ispanakları ekleyin ve 2 dakika kavurun.
    • Güneşte kurutulmuş domates, zeytin ve dolmalık fıstıkları ekleyin.
    • Karışımın suyunu süzün. Mümkün olduğunca suyunu alın.
    • Ricotta’yı ıspanak karışımına ekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Prev3/4Next

    Tavuk sarması:
    • Ispanaklı karışımı tavuk göğüs etlerinin içine doldurun.
    • Kokteyl şişiyle kapatın.
    • Bir miktar zeytinyağı koyarak tavayı ısıtın.
    • Tavukları tavaya atın ve hafif kahverengi bir renk alana dek, 8 dakika kadar kızartın.
  4. Prev4/4Next

    Polenta:
    • Polenta’yı tavuk suyunun içine dökün.
    • Et suyunu karıştırarak kaynatın.
    • Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
    • Polenta’yı 10 dakika kadar pişirin.
    • Rokaları yıkayıp iyice durulayın, ince ince kıyın.
    • Rendelenmiş peynirle rokayı polenta’nın içine atın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen