Tavuk Göğsü Eti Sarması ve İtalyan Usülü Polenta

Tavuk Göğsü Eti Sarması ve İtalyan Usülü Polenta

Hazırlanış

Hazırlık:
Tavuk ve sebzeler:
• Tavuk göğüs etlerini keserek açın.
• İçine tuz ve karabiber serpin.
• Soğanı soyup ince halkalar hâlinde doğrayın.
• Güneşte kurutulmuş domatesleri şeritler hâlinde kesin.
• Ispanakları yıkayıp kurutun, saplarını kesin.
• Zeytinleri ikiye bölün. Ispanak karışımının hazırlanması:
• Tavaya bir miktar zeytin yağı koyup ısıtın, soğanları kavurun.
• Ispanakları ekleyin ve 2 dakika kavurun.
• Güneşte kurutulmuş domates, zeytin ve dolmalık fıstıkları ekleyin.
• Karışımın suyunu süzün. Mümkün olduğunca suyunu alın.
• Ricotta’yı ıspanak karışımına ekleyin.
• Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk sarması:
• Ispanaklı karışımı tavuk göğüs etlerinin içine doldurun.
• Kokteyl şişiyle kapatın.
• Bir miktar zeytinyağı koyarak tavayı ısıtın.
• Tavukları tavaya atın ve hafif kahverengi bir renk alana dek, 8 dakika kadar kı

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 100 gram güneşte kurutulmuş
  • yağda saklanmış domates
  • 300 gram taze ıspanak
  • 100 gram çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 125 gram ricotta peyniri
  • 200 gram polenta
  • 800 mililitre tavuk suyu
  • 75 gram roka
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler