Tarif

Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Kullanmadan 30 dk önce üzerine kaynar su döküp bu suda buğdayları bekletin.  Böylece buğdaylar hem pişecek hem de hafif dişe gelir kıvamda kalacaktır.

Pancarı alüminyum folyoya sarıp 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Pişince kabuklarını soyun ve pancarı küçük parçalara doğrayın.

Buğdayı bir kaseye koyun.

Taze soğanları ince ince doğrayın.

Ceviz ve fındıkları beraberce havanda dövün.

Kuru kayısıları küçük parçalara kesin.

Kuru incileri de küçük parçalara kesin.

Tüm doğranmış malzemeleri kasedeki buğdayın üzerine koyun, dövülmüş ceviz ve fındığı da ekleyin.

Ayrı bir kaseye nar ekşisi koyun, balı da ekleyin ve çırparak üzerine zeytinyağı ilave edin. Karabiber serpiştirin. Çırparak nar ekşisi ve zeytinyağının iyice karışmasını ve sos haline gelmesini sağlayın.

Sosu buğdayların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Roka yapraklarını da doğrayıp salatanın içine ekleyin.

Tavayı ocağa koyup ısıtın.

Tavuk kıymasını derince bir kaseye koyun içine yumurta sarısı, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyin.

Soğanı küçük küplere doğrayın ve köftenin içine ekleyin. Taze soğanı ve biberiye yapraklarını da incecik kıyıp kıymaya ilave edin. Hepsini birbirine iyice karıştırıp yoğurun.

Isınan tavaya zeytinyağı koyun.

İyice yoğrulan harçtan avcunuza alıp büyükçe köfteler yapın ve ısınan tavaya koyup her iki yüzünü de çevirerek pişirin. Üzerine biraz karabiber serpin.

Salatayı servis tabağına koyun. Üzerini incecik kesilmiş taze soğan ile süsleyin. Yanına tavuk köftelerini yerleştirin. Üzerlerine biraz nar ekşisi gezdirin. Servis edin. 

Malzemeler

Köfte için:

  • 400 gram tavuk kıyması
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet taze soğan
  • 1 dal biberiye
  • 1 ölçü zeytinyağı

Salata için:

  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 1 adet pancar
  • 2 adet taze soğan
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç fındık
  • 5 adet kuru kayısı
  • 2 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı bal
  • 6 adet roka

Benzer Tarifler