Tarif

Kemiksiz tavuk budunu küçük parçalara kesin.

Sivri biberleri de doğrayın. Doğradıktan sonra iyice küçülmeleri için bıçakla birkaç sefer üzerlerinden geçin.

Tavaya zeytinyağını döküp ısıtın. İçine doğranan biberleri ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın.

Sarımsağın kabuklarını soyun ve küçük parçalara kesin. Biberlerin içine ekleyin.

Biber biraz yumuşayınca içine tavukları ilave edip yüksek ateşte karıştırmayı sürdürün.

Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın. İçine paprika, kuru kekik, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak pişirin.

Tavuklar pişince karışımı düz bir zemine alın. Tavayı soğumaması için tekrar ateşe koyun.

Bir bıçak yardımıyla tavuklu karışımı daha da inceltmek için üzerinden geçerek birkaç sefer doğrayın. Karışıp küçücük parçalar haline gelen tavuklu karışımı sıcak haldeki tavaya tekrar aktarın. Karıştırarak tavuklar hafif kızarana kadar pişirmeyi sürdürün.

İçine doğranmış domatesi koyun ve karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Baharatların yoğunluğu damak tadınıza göre az gelirse miktarlarını zevkinize göre artırabilirsiniz.

Bir kabın içine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber koyup iyice karıştırın.

Ayrı bir tavayı ateşin üzerine koyup ısıtın.

Lavaşı düz bir zemine serin. İçine suyunu çekip pişmiş tavuk kokoreçten koyun. Lavaşın kenarlarını içine katlayarak dürüm gibi sarın. Diğer lavaşa da aynı işlemi uygulayın.

Lavaşın sardığınız kat yeri tavanın zeminine gelecek şekilde dürümleri sıcak tavaya yerleştirin. (böylece lavaşın kat yeri yapışacak dürüm kolayca açılıp içi dökülmeyecektir.) Lavaş yağsız tavada çıtır çıtır olup altın sarısı oluncaya kadar çevirerek ısıtın.

Rokaları düz bir zemine koyun ve üzerlerine hazırlanan nar ekşili sostan gezdirip karıştırın. Tuz, karabiber serpiştirin.

Çıtır çıtır olan lavaşları tavadan alıp düz bir zeminde ortadan ikiye bölün.

Rokaları ve kokoreçi servis tabağına yerleştirin. Rokanın üzerine çok az daha nar ekşisi gezdirin. Sıcak olarak servis edin. 

Malzemeler

  • 1 parça kemiksiz tavuk budu
  • 4 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam pul biber
  • 3 yemek kaşığı doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet lavaş ekmeği
  • 1 yarım demet roka

Benzer Tarifler