Tarif
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
Tavaya zeytinyağı alın ve içerisine soğanları ekleyin.
Tuz, karabiber ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Soğanlar piştikten sonra tavanın kenarına doğru itin ve ortasını boş bırakın.
Tavaya sadeyag ve taşlık ekleyin. Ardından ilk olarak içerisine çok az karbonat ardından kimyon ve karabiber ekleyin.
Karışımı birbiri ile karistirin.
Tavanın ortasını tekrar boş bırakın ve yürek ilave edin. Biraz karistirdıktan sonra ciğeri ilave edin. Kimyonu arttırın ve tuz ilave edin. Taze kekik ekleyin.
Karıştırırarak pisirmeye devam edin.
Su veya krema ekleyin. Pate harcı iyice suyunu çektiğinde karışımı blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Kavanozun içerisine hava kabarcığı kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine birkaç dal kekik koyun.
Ayrı bir tavada bir kaşık kadar sadeyag eritin ve karışımın en üzerine dökerek kapağı kapatın.
Malzemeler
Taşlık, yürek ve ciğer
3 adet orta soğan
Zeytinyağ
Sadeyağ
Tuz
Kimyon
Karabiber
Taze kekik
Karbonat