Tavuk Pate

Tavuk Pate
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 27 Ekim saat 18:40 | Çarşamba 28 Ekim saat 09:40

Tarif

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağı alın ve içerisine soğanları ekleyin.

Tuz, karabiber ekleyin ve kavurmaya başlayın.

Soğanlar piştikten sonra tavanın kenarına doğru itin ve ortasını boş bırakın.

Tavaya sadeyag ve taşlık ekleyin. Ardından ilk olarak içerisine çok az karbonat ardından kimyon ve karabiber ekleyin.

 

Karışımı birbiri ile karistirin.

 

Tavanın ortasını tekrar boş bırakın ve yürek ilave edin. Biraz karistirdıktan sonra ciğeri ilave edin. Kimyonu arttırın ve tuz ilave edin. Taze kekik ekleyin.

Karıştırırarak pisirmeye devam edin.

 

Su veya krema ekleyin. Pate harcı iyice suyunu çektiğinde karışımı blenderdan geçirerek püre haline getirin.

Kavanozun içerisine hava kabarcığı kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine birkaç dal kekik koyun.

Ayrı bir tavada bir kaşık kadar sadeyag eritin ve karışımın en üzerine dökerek kapağı kapatın.

Malzemeler

Taşlık, yürek ve ciğer 

3 adet orta soğan

Zeytinyağ

Sadeyağ

Tuz

Kimyon

Karabiber

Taze kekik

Karbonat

Benzer Tarifler