Tavuk Suyu

Tavuk Suyu
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 26 Mayıs saat 15:00 | Salı 26 Mayıs saat 15:30

Tarif

Bütün tavuğı 8 parçaya ayırın.

Geriye kalan karkası küçük parçalara ayırın..

Üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve kekik ekleyerek harmanlayın.

Döküm tavanın altını açın.

 

Tavuk parçalarını aşama aşama ekleyin.

Önce birkaçını mühürleyin ve  kenara alin, sonra geri kalanları mühürleyin.

 

O sırada mirepoix hazırlayın.

Soğanları ve havuçları ikiye bölün; havuç sapları, kereviz sapları ve kekiki demet haline getirerek ip ile baglayın.

 

Tavukların hepsi muhurlenince kenara alın ve tencerenin icerisinde kalan kalintilarin üzerine baharat demetini ekleyin. Üzerine soğuk su ve tavuk parçalarını ekleyin. Kisik ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.

İstenilen renge geldiğinde parçaları içerisinden alarak süzün.

 

Sunumu

 

Tavuk suyunu cam bir bardağa alın.

İçerisine zerdeçal tozu ekleyin, karıştırın ve limon suyu sıkın. Tuz, karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Bütün tavuk

Zeytinyağ

Tuz

Karabiber

Soğan

Havuç

Zerdeçal

Limon suyu

Benzer Tarifler