Tavuk Ve Bezelyeli Fırında Makarna

Tavuk Ve Bezelyeli Fırında Makarna

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
• Makarna için bir tencere tuzlu su kaynatın.
• Havuçlar için ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnanın pişirilmesi:
• Makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin. Tavuk ve beykının kızartılması:
• Tavuk etini ve beykını şeritler hâlinde kesin.
• Bir tavada yağı kızdırın. Beykını 2 dakika kadar kızartın.
• Tavuk etini ekleyip 4 dakika daha kızartın. Havuçların pişirilmesi:
• Havuçları soyup ince ince dilimleyin.
• Havuçları yaklaşık 2 dakika haşlayın. Makarna:
• Haşlanmış makarnayı bir kâseye döküp karıştırın.
• Bezelye, tavuk, beykın, rendelenmiş peynir ve taze krema ekleyin.
• Yumurtaları ekleyin, hepsini iyice karıştırın
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı kaşık yardımıyla tepsiye alın.
• Fırın tepsisinin üstüne ekmek kırıntılarını serpin. Tereyağın

Malzemeler

  • 300 gram tam tahıllı makarna
  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 100 gram füme beykın
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 adet büyük havuç
  • 800 gram donmuş bezelye
  • 75 gram rendelenmiş peynir
  • 75 mililitre taze krema
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Reçelli sos için

  • 50 mililitre sirke
  • 100 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 50 gram yoğurt
  • 150 gram karışık yeşillik

Benzer Tarifler