İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tavuk Ve Bezelyeli Fırında Makarna

Adımlar

  1. Prev1/6Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
    • Makarna için bir tencere tuzlu su kaynatın.
    • Havuçlar için ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/6Next

    Makarnanın pişirilmesi:
    • Makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin.
  3. Prev3/6Next

    Tavuk ve beykının kızartılması:
    • Tavuk etini ve beykını şeritler hâlinde kesin.
    • Bir tavada yağı kızdırın. Beykını 2 dakika kadar kızartın.
    • Tavuk etini ekleyip 4 dakika daha kızartın.
  4. Prev4/6Next

    Havuçların pişirilmesi:
    • Havuçları soyup ince ince dilimleyin.
    • Havuçları yaklaşık 2 dakika haşlayın.
  5. Prev5/6Next

    Makarna:
    • Haşlanmış makarnayı bir kâseye döküp karıştırın.
    • Bezelye, tavuk, beykın, rendelenmiş peynir ve taze krema ekleyin.
    • Yumurtaları ekleyin, hepsini iyice karıştırın
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı kaşık yardımıyla tepsiye alın.
    • Fırın tepsisinin üstüne ekmek kırıntılarını serpin. Tereyağını kesip tepsinin üstüne yerleştirin.
    • Yemeği önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
  6. Prev6/6Next

    Reçel soslu salata:
    • Bir kâsede bir miktar sirke ve yağı karıştırın.
    • Reçeli ekleyin. Yoğurdu da kâseye dökün.
    • Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın.
    • Yeşillikleri ekleyip hepsini karıştırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen