Tavuk Ve Bezelyeli Fırında Makarna

Tavuk Ve Bezelyeli Fırında Makarna

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
  • Makarna için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  • Havuçlar için ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Makarnanın pişirilmesi:

  • Makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin.

Tavuk ve beykının kızartılması:

  • Tavuk etini ve beykını şeritler hâlinde kesin.
  • Bir tavada yağı kızdırın. Beykını 2 dakika kadar kızartın.
  • Tavuk etini ekleyip 4 dakika daha kızartın.

Havuçların pişirilmesi:

  • Havuçları soyup ince ince dilimleyin.
  • Havuçları yaklaşık 2 dakika haşlayın.

Makarna:

• Haşlanmış makarnayı bir kâseye döküp karıştırın.

  • Bezelye, tavuk, beykın, rendelenmiş peynir ve taze krema ekleyin.
  • Yumurtaları ekleyin, hepsini iyice karıştırın
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı kaşık yardımıyla tepsiye alın.
  • Fırın tepsisinin üstüne ekmek kırıntılarını serpin. Tereyağını kesip tepsinin üstüne yerleştirin.
  • Yemeği önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.

Reçel soslu salata:

  • Bir kâsede bir miktar sirke ve yağı karıştırın.
  • Reçeli ekleyin. Yoğurdu da kâseye dökün.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın.
  • Yeşillikleri ekleyip hepsini karıştırın.

Malzemeler

 

  • 300 gram tam tahıllı makarna
  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 100 gram füme beykın
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 adet büyük havuç
  • 800 gram donmuş bezelye
  • 75 gram rendelenmiş peynir
  • 75 mililitre taze krema
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar tereyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Reçelli sos için

  • 50 mililitre sirke
  • 100 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 50 gram yoğurt
  • 150 gram karışık yeşillik

Benzer Tarifler