Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Milföyünüzü çözülmeye bırakın ve halka şeklinde onları kesin. Yumurta sarılarını biraz suyla karıştırın ve bu karışımları fırçayla halka hamurların üstüne sürün. Çift katlı dört milföy hamuru olacak şekilde halka şeklindeki hamurları üst üste koyun. Üstünü daha küçük bir parçayla kapatın. Hamuru 30 dakika beklemeye bırakın ve 14 dakika kadar börekleri pişirin.

Tavuk suyu için bolca soğuk suyla tavuğu bir tencerede haşlayın. Sebzeleri temizleyin ve doğrayın. Tencereye küçük Hindistan cevizi yapraklarını, ezilmiş tane biberleri ve maydanozu ekleyin. 4 saat boyunca suyunu çekmesi için bekletin. Tavuk suyunun yağını alın, ince bir elekten geçirip soğumaya bırakın. Tavuğun etlerini çıkarın ve parçalara bölün.

Tereyağını eritip doğranmış mantarları içine ekleyin. Soğan kabuğu rengini alana dek pişirin ve un ekleyin. İyice yumuşayana kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Yahni iyice kaynaya kaynaya pişsin. Tavuğu ekleyin ve tatlandırmak için çeşnilendirin. Doğradığınız maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberle yahniyi tatlandırın.

Malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 miktar su

Tavuk suyu için

  • 1 miktar tavuk
  • 1 miktar su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet pırasa
  • 2 küçük Hindistan cevizi yaprağı
  • 4 adet çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 yarım demet maydanoz

Yahni için

  • 400 gram tavuk eti
  • 700 mililitre tavuk suyu
  • 150 gram mantar
  • 50 gram tereyağı
  • 60 gram un
  • 2 yemek kaşığı doğranmış marul
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler