Tavuklu Börek

Tavuklu Börek

Tarif


Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Tavuk, ekşi krema, fesleğen, limon kabuğu, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Milföy hamurundan 15 santime 10 santimlik dikdörtgen şeklinde 2 parça kesin. Yapışmaz pişirme kağıdıyla kapladığınız fırın tepsisine koyun. İç harcından milföy hamurunun ortasına kaşıkla koyun. Hamurun yalnızca iç kenarlarına fırçayla yumurta sürün. Geri kalan milföy hamurundan 18 santime 12 santimlik dikdörtgen şeklinde 2 parça kesin. İç harcının üzerine yerleştirin. Kapatmak için kenarları nazikçe bastırın. Böreklerin üstüne çırpılmış yumurtadan fırçayla sürün. Börekleri 25-30 dakika, hamur kabarıp altın rengine dönünceye kadar pişirin.

Malzemeler

  • 300 gram iri iri doğranmış pişmiş tavuk eti
  • 180 gram ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 4 adet 200 gramlık buzu çözülmüş hazır milföy hamuru
  • 1 adet hafif çırpılmış yumurta

Benzer Tarifler