Tarif

Wok tavayı ocağa koyup ısınmaya bırakın.

1 adet kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve yarım ay şeklinde incecik doğrayın.

Taze soğanları da incecik dilimleyin.

Daha önceden pişirilmiş tavuk göğsünü yarım parmak kalınlığında dilimleyin.

Kapya biberin sap kısmını kesip uzunlamasına ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini ve damarımsı beyaz kısımlarını keserek temizleyin. Biberi ince şeritler halinde doğrayın.

Isınan wok tavanın içine biraz zeytinyağı döküp tavuk dilimlerini koyun ve üzerine birer tutam kimyon, toz kırmızı biber ve zerdeçal serpip karıştırarak tavuğu ısıtın.

Kestane mantarlarını kabaca doğrayıp tavukla karıştırın, kırmızı soğan ve jalapeno biber turşusunu da ekleyin. Kısık ateşte malzemeleri diriliklerini tamamen kaybetmeyecek kadar pişirin.

Yaklaşık 2 yemek kaşığı sapı ayıklanmış maydanoz yapraklarını da kabaca doğrayıp tavadakilere ilave edip karıştırın.

Tavadaki tüm malzemeyi kaşıkla yana doğru ittirip tavanın boşta kalan kısmına bir gün önceden kalmış pirinç pilavından 3 yemek kaşığı koyun. Tüm malzemeyi kısık ateşte ısıtmayı sürdürün.

Avokadoyu ortadan ikiye kesip kaşıkla iç çekirdek kısmını çıkartın ve sıyırarak kabuklarını soyun. Üzerine çeyrek limonun suyunu sıkıp boylamasına ince ince dilimleyin.

Marul yapraklarını üst üste dizip incecik doğrayın.

 2 adet lavaşı açıp tavadaki malzemelerin üzerine kapatın. Böylece lavaşlar hem ısınacak hem de tavadaki tüm malzemenin tadını alacaktır.

Yine daha önceden kalma barbunya yemeğinden 3 yemek kaşığı alıp havanın içine koyun ve ezip püre haline getirin.

Izgara tavasını ocağa koyup ısınmaya bırakın.

Dürümü hazırlamak için ısınan lavaşlardan birini alıp kesme tahtasının üzerine koyun, üzerine 2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt sürüp yarısına barbunya püresinden yayın.

Tavadaki malzemelerin üzerine geri kalan çeyrek limonun suyunu sıkıp karıştırın ve kaşıkla alarak lavaşın diğer yarısına yerleştirin.

Tüm malzemelerin üzerine incecik kesilen marul, taze soğan, kapya biber ve avokadodan yerleştirip çedar peynirinden rendeleyin.

Lavaşın içindekilerin saçılmaması için iki kenarını zarf gibi içe katlayıp, çok kalın bir dürüm olacak şekilde lavaşı sarın.

Kesme tahtasına az miktarda zeytinyağı döküp sarılmış dürümün, özellikle birleşim yeri ve neredeyse tüm yüzeyini yağa bulayın.

Isınmış ızgara tavasına, dürümün birleşim yeri tavanın tabanına değecek şekilde yerleştirip ısınmaya bırakın. Böylece lavaşın birleşim noktası birbirine iyice yapışacaktır.  Üzerine biraz karabiber serpin. Çevirerek dürümün her iki yüzünü de ızgara tavasının izi çıkana dek ısıtın.

Diğer kalan lavaş ve iç malzemelerle de sırasıyla aynı işlemleri tekrarlayarak bir adet dürüm daha hazırlayın.

Isınan dürümleri kesme tahtasının üzerine koyup yağlı kağıda sararak paket yapın. Ortadan ikiye kesip servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet ızgara tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam zerdeçal
  • 2 adet kestane mantarı
  • 8 dilim jalapeno biber turşusu
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sade pirinç pilavı
  • 1 adet avokado
  • 0.5 adet limon
  • 5 yaprak marul
  • 2 adet beyaz lavaş
  • 3 yemek kaşığı barbunya yemeği
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 kalıp Çedar peyniri

Benzer Tarifler