Tavuklu Satay Poğaçası

Tavuklu Satay Poğaçası

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur:


Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Açıklığa su dökün ve mayayı karıştırın. Şekerle tereyağı ekleyin ve unu biraz biraz alarak yoğurun. Biraz zeytinyağı ekleyin. Hamuru yoğurarak yumuşatın, unlanmış bir kapta 30 dakika kadar dinlendirin. Poğaça karışımı:

Sos tenceresinde sütü, suyu ve tereyağını kaynatın. Un ekleyin ve karıştırmaya devam ederek 5 dakika pişirin. Karışımı bir kaseye alın ve yumurta ekleyin. İç harcı:

Tavuk suyunu kaynatın ve tavuğu bu suda, kısık ateşte, 20 dakika pişirin. Sonra tavuğu sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Paketteki talimatlara göre pirinci pişirin. Fasulyeyi blanşe edin, soğuk suyla durulayın ve doğrayın. Muzu soyup dilimleyin. Tavuğu ince ince doğrayın. Yer fıstığı sosu:

Sarımsağı soyup doğrayın. Sarımsak, yarım limon suyu, soya sosu, kimyon, şeker ve çili kattığ

Malzemeler

Hamur için:

  • 500 gram un
  • 9 gram tuz
  • 200 mililitre ılık su
  • 10 gram kuru maya
  • 10 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Poğaça karışımı için:

  • 50 mililitre süt
  • 50 mililitre su
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram un
  • 1 adet yumurta

Yer fıstığı sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 65 mililitre su
  • 1 adet yarım limon
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tutam kimyon
  • 10 gram esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
  • 40 gram yer fıstığı ezmesi

İç harcı için:

  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 50 gram pirinç
  • 50 gram taze fasulye
  • 1 adet muz
  • 25 gram fasulye filizi
  • 1 tutam tuz

Ek olarak:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

Benzer Tarifler