İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tavuklu Satay Poğaçası

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Hamur:


    Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Açıklığa su dökün ve mayayı karıştırın. Şekerle tereyağı ekleyin ve unu biraz biraz alarak yoğurun. Biraz zeytinyağı ekleyin. Hamuru yoğurarak yumuşatın, unlanmış bir kapta 30 dakika kadar dinlendirin.
  2. Prev2/4Next

    Poğaça karışımı:

    Sos tenceresinde sütü, suyu ve tereyağını kaynatın. Un ekleyin ve karıştırmaya devam ederek 5 dakika pişirin. Karışımı bir kaseye alın ve yumurta ekleyin.
  3. Prev3/4Next

    İç harcı:

    Tavuk suyunu kaynatın ve tavuğu bu suda, kısık ateşte, 20 dakika pişirin. Sonra tavuğu sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Paketteki talimatlara göre pirinci pişirin. Fasulyeyi blanşe edin, soğuk suyla durulayın ve doğrayın. Muzu soyup dilimleyin. Tavuğu ince ince doğrayın.
  4. Prev4/4Next

    Yer fıstığı sosu:

    Sarımsağı soyup doğrayın. Sarımsak, yarım limon suyu, soya sosu, kimyon, şeker ve çili kattığınız suyu kaynatın, yer fıstığı ezmesini karıştırın. Doğru kıvama gelene kadar sosu pişirin.

    Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru yarım santim kalınlığa gelene kadar açın, hamur kalıbıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların yarısını pişirme kağıdına dizin, kenarlarına yumurta sürün. İç harcını satay sosu ve poğaça karışımının yarısıyla karıştırın. Kalan poğaça karışımı kullanılmayacaktır. Karışımı tuzla çeşnilendirin ve iç harcını hamur yuvarlaklarına bölüştürün. Üstlerine bir parça yuvarlak kapatın ve kenarlarına çatalla bastırın. Poğaçaların üstüne yumurta sürün ve susam serpin. Kızarana kadar fırında 30 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen