Tavuklu Satay Poğaçası

Tavuklu Satay Poğaçası
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 6 Temmuz saat 06:50 | Pazartesi 6 Temmuz saat 11:25

Tarif

Hazırlık: 

Hamur:

Unun ortasını açın ve kenarlara tuz serpin. Açıklığa su dökün ve mayayı karıştırın. Şekerle tereyağı ekleyin ve unu biraz biraz alarak yoğurun. Biraz zeytinyağı ekleyin. Hamuru yoğurarak yumuşatın, unlanmış bir kapta 30 dakika kadar dinlendirin.

Poğaça Karışımı:

Sos tenceresinde sütü, suyu ve tereyağını kaynatın. Un ekleyin ve karıştırmaya devam ederek 5 dakika pişirin. Karışımı bir kaseye alın ve yumurta ekleyin.

İç Harcı:

Tavuk suyunu kaynatın ve tavuğu bu suda, kısık ateşte, 20 dakika pişirin. Sonra tavuğu sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Paketteki talimatlara göre pirinci pişirin. Fasulyeyi blanşe edin, soğuk suyla durulayın ve doğrayın. Muzu soyup dilimleyin. Tavuğu ince ince doğrayın.

Yer Fıstığı Sosu:

Sarımsağı soyup doğrayın. Sarımsak, yarım limon suyu, soya sosu, kimyon, şeker ve çili kattığınız suyu kaynatın, yer fıstığı ezmesini karıştırın. Doğru kıvama gelene kadar sosu pişirin.

Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru yarım santim kalınlığa gelene kadar açın, hamur kalıbıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların yarısını pişirme kağıdına dizin, kenarlarına yumurta sürün. İç harcını satay sosu ve poğaça karışımının yarısıyla karıştırın. Kalan poğaça karışımı kullanılmayacaktır. Karışımı tuzla çeşnilendirin ve iç harcını hamur yuvarlaklarına bölüştürün. Üstlerine bir parça yuvarlak kapatın ve kenarlarına çatalla bastırın. Poğaçaların üstüne yumurta sürün ve susam serpin. Kızarana kadar fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 500 gram un
  • 9 gram tuz
  • 200 mililitre ılık su
  • 10 gram kuru maya
  • 10 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Poğaça karışımı için:

  • 50 mililitre süt
  • 50 mililitre su
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram un
  • 1 adet yumurta

Yer fıstığı sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 65 mililitre su
  • 1 adet yarım limon
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tutam kimyon
  • 10 gram esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
  • 40 gram yer fıstığı ezmesi

İç harcı için:

  • 500 mililitre tavuk suyu
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 50 gram pirinç
  • 50 gram taze fasulye
  • 1 adet muz
  • 25 gram fasulye filizi
  • 1 tutam tuz

Ek olarak:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

Benzer Tarifler