Tarif

Sarımsağı soyun ve ezin. Çili biberleri ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince şeritler hâlinde doğrayın. Limon otunu ezin, zencefili soyup doğrayın. Bir tavada bir miktar yağ ısıtıp sarımsağı ve zencefili kızartın. Kalan malzemeleri de ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.

Pirinci pişirin. Fondü malzemelerini temizleyip parçalara ayırın. Malzemeleri fondü olarak yedikten sonra, pirinci fondü sıvısına ekleyip çili ve soya soslarıyla tatlandırdıktan sonra çorba olarak servis edin.

Malzemeler

Et suyu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet çili biberi
  • 1 sap limon otu
  • 1 santimetrelik taze zencefil kökü
  • 1 ölçü yağ
  • 2 adet misket limonu yaprağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 200 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Fondü için:

  • 1 adet taze somon fileto
  • 10 adet jumbo karides
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet biftek
  • 1 ölçü ıspanak
  • 1 ölçü bezelye
  • 1 ölçü mantar
  • 1 ölçü paksoy
  • 1 ölçü taze kişniş
  • 100 gram pirinç
  • 1 ölçü çili sosu
  • 1 ölçü soya sosu

Benzer Tarifler