Tayland Usulü Tavuk Laksa

Tayland Usulü Tavuk Laksa

Tarif

Bir parça pişirme kağıdının üstünde tavukları tuz, karabiber ve beş baharat karışımıyla çeşnilendirin. Kağıdı üstüne kıvırın ve tavuklar 1,5 santimetre kalınlığa gelene kadar merdaneyle dövün. Kızgın ızgara tavasına koyup her iki yüzü de iyice kızarana kadar üçer-dörder dakika pişirin. Büyük bir tencereye 800 mililitre kaynar suyu dökün ve bulyonu içine ufalayın. Balkabağını ayıklayın ve rastgele doğrayın. Sonra rendeleyip kaynar suyun içine alın. Mutfak robotunun içine soyulmuş zencefil ve sarımsağı, çili biberini, zerdeçalı, taze soğanları, yer fıstığı ezmesini, kurutulmuş misket limonu yapraklarını, yapraklarını kenara ayırdığınız kişniş saplarını, susam yağını, soya ve balık soslarını koyun. Macun kıvamına getirdikten sonra kaynayan suya ekleyin ve içine makarnaları koyun.

Kuşkonmazları ayıklayıp ikiye bölün. Tencereye ekleyin. Hindistan cevizi sütünü de ilave edin. Tekrar kaynadıktan sonra tadına bakın ve soya sosu ve misket limonu suyuyla çeşnilendirin. Sonra altını kapatın. Izgarada pişen tavukların üstüne balı gezdirin. Bir misket limonunun suyunu sıkın. Susamı üstüne dökün. Her tarafı kaplanacak şekilde karıştırın. Laksa ve misket limonu dilimleriyle servis edin. Üstüne kişniş yaprakları ve doğranmış çili biber serpiştirin.

Malzemeler

  • 4 adet derisiz kemiksiz tavuk kalçası
  • 1 tatlı kaşığı Çin baharat karışımı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 2 adet çili biberi
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 adet bal kabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yarım demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi
  • 4 adet kurutulmuş misket limonu yaprağı
  • 1 yarım demet kişniş
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 300 gram pirinç makarnası
  • 600 gram taze kuşkonmaz
  • 400 gram light Hindistan cevizi sütü
  • 3 adet misket limonu

Benzer Tarifler