İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Taze Adaçayı ile Fırınlanmış Kuzu Sırtı

Oylama 5/5
Kuzu sırt için havuç ve soğanları büyük küpler halinde kesin ve bir fırın tepsisine yerleştirin. İçerisine defne yaprağı, çubuk tarçın ve kırmızı şarabı ekleyin. Üstüne yarısı şarabın içerisinde kalacak şekilde kuzu sırtını yerleştirip taze adaçayı yapraklarını ekleyin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Kuzu sırtı hazır olduğunda tepsiden alın ve üzerini bir tülbent ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Tepsi içerisinde kalan şarap ve sebzeleri püre haline getirin ve bir süzgeçten geçirip ocakta bir taşım kaynatın ve tereyağını ekleyip sosu ocaktan alın. Kuzu sırtını ince ince dilimleyin ve kırmızı şarap sosunu üzerine ekleyip servis edin.


Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza