Hazırlanış

Patates Püresi Yapılışı:

Patetesleri 130 derece buharda 1 saat boyunca pişirin.

Patetes ezici ile patatesleri ezin.

Tereyağını ve kremayı yavaş yavaş ilave edin.

Geriye kalan malzemeleri doğrayıp pürenize ekleyebilirsiniz.

Taze Baharatlı Bonfile Yapılışı:

Soğanları kalın şekide doğrayın.

Bonfileyi bütün halde bırakarak tuz ve karabiberleyin sonra etrafına bolca zeytinyağ ve nar ekşisi sürün.

Kekik ve biberiyeleri bıçakla çok küçük parçalar haline getirin.

Bonfilenin her yerini kıydığınız kekik ve biberiye ile kaplayın.

Bir fırın tepsisine bonfileyi koyun ve üzerine bolca zeytinyağ dökün.

Kenarlarına sarımsakları ve soğanları atın üzerine tekrar yağ gezdirin.

230 derece fırında 10 dakika boyunca pişrin.

Ardından fırının derecesini 200 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardığınız bonfileyi ince ince diliml

Malzemeler

Patates Püresi için

  • 750 gr patates
  • 500 gr krema
  • 500 gr tereyağı
  • 2 dal biberiye
  • 4 dal kekik
  • 2 baş sarımsak

Taze Baharatlı Bonfile için

  • 500 gr bütün dana bonfile
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 6 dal taze kekik
  • 4 dal biberiye
  • 150 gr nar ekşisi
  • 1 tutam tuz
  • 150 ml zeytinyağı

Benzer Tarifler