Tarif

Şinitzel için fesleğeni ve kekiği ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında olan tereyağını, fesleğeni, kekiği ve bir tutam tuz ekleyerek güzelce karıştırın. Tereyağını streç film içine alın ve elinizle şekillendirip kapatın ve buzdolabının soğuk kısımda tereyağını bekletin. Bir tabağın içine galeta ununu koyun ve mısır gevreğini eliniz ile ufalayarak içine ekleyin. Bonfileleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır gevrekli galeta ununa bulayın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

Bonfileleri zeytinyağında her iki tarafını da kızartıp servis tabağına alın. Üzerine baharatlı tereyağından bir dilim ekleyin. Yanında bir ince dilim limon ile beraber salatayla servis edin.

Brokoli salatası için brokolileri ve havuçları gelişigüzel doğrayın ve tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Brokolileri ve havuçları bir kase içine alın. İçine ikiye kesilmiş çeri domates, mısır, ince ince doğranmış maydanoz ilave edin ve zeytinyağı, tuz, karabiber ile tatlandırın. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 dilim 250 gramlık dana bonfile
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı
  • 3 tutam taze fesleğen
  • 3 tutam taze kekik
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Brokoli salatası için:

  • 2 adet brokoli
  • 3 adet havuç
  • 10 adet çeri domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yarım su bardağı mısır
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler