Taze Kremalı Kabak Çorbası

Taze Kremalı Kabak Çorbası

Tarif

Kabakları yıkayıp doğrayın.

Bir tavada yağ ısıtıp kabakları kekik yapraklarıyla ve doğranmış arpacık soğanıyla beraber kızartın. Et suyunu da ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın.

Çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderle karıştırın. Krema ekleyin, tuz ve biberle çeşnilendirin.

Ekmek dilimlerini uzunlamasına şeritler hâlinde kesin. Bir tavaya zeytinyağı koyup ekmekleri kıtırlaşana kadar kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını süzüp soğuttuktan sonra üstüne Emmental peyniri koyun.

Kabak çorbasını kasede servis edip crostini’lerle (ekmek dilimleriyle) süsleyin. Taze kremaya top benzeri bir biçim verip çorbaya koyun. Servis öncesi, Frenk soğanını kıyıp çorbanın üstüne serpiştirin.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 500 mililitre et suyu
  • 250 mililitre krema
  • 1 adet Ciabatta ekmeği
  • 1 ölçü Emmental peyniri
  • 1 ölçü taze krema
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler