Tarif

Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademleri ince kıyın. Sırasıyla maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğanı ince doğrayın. Salatalığın kabuklarını elma soyar gibi soyup önce şerit sonra minik küpler halinde kesin.

Semizotunu ayıklayın ve salata kabının içine koyun. Taze soğan, maydanoz, dereotu, taze nane ve salatalık kabuklarını ekleyin. Üzerine kıydığınız bademleri serpin. Yağsız bir tavada tane kişnişi kavurun ve salataya ekleyin. Tuz, kimyon ve toz kişnişi katıp karıştırın.

Sarımsağı rahatça ezebilmek için üzerine deniz tuzu serpin ve bıçağınız yardımıyla ezin. Ezdiğiniz sarımsağı ince ince kıyın. Kıyılan sarımsakları tekrar bıçak yardımıyla ezip iyice püre kıvamına getirin. Kaseye koyduğunuz süzme yoğurdun üzerine sarımsakları ilave edin. Bir miktar suyla yoğurdu açın ve karıştırın. Yoğurt akışkan kıvama gelene kadar azar azar su ekleyip karıştırın.

Birazcık zeytinyağı ilave edin. Bir parça limon suyu sıkın. Karıştırın. İçine çok az miktarda tane kimyon ekleyin.

Servis etmeden önce semizotu salatasına zeytinyağı ve limonunu ekleyip karıştırın. Üzerine hazırladığınız yoğurt sostan gezdirin.

Malzemeler

  • 1 avuç semizotu
  • 5 adet badem
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç taze nane
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet salatalık
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
  • 1 tutam taze kişniş
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet limon

Yoğurt sos için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 ölçü su
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yarım limon
  • 1 tutam kimyon

Benzer Tarifler