Tarif

Sarımsağı ince kıyın ve sos tenceresinin içine koyun.

Dolmalık kırmızıbiberi önce ince şeritlere, daha sonra da küçük küplere kesin. Sos tenceresinin içine ekleyin.

Sos tenceresinin içerisine balı, ketçabı da ekleyin.

Taze soğanların yeşil kısmını ayırıp sunum için saklayın. Beyaz kısmını incecik kıyın. Sos tenceresinin içine ekleyin.

Üzerlerine kimyon ve esmer şekeri serpiştirin, soya sosunu ve zeytinyağını ilave edin. Tuz, karabiber serpin. 1 su bardağı suyu da ilave edin.  Ocağa koyup kaynayana kadar pişirin.

Fırını 200 C ye ısıtın.

2 parça halindeki bütün kuzu pirzolanın üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirin. Elinizle ovalayın.

Su bardağının içine nişastayı koyun. Üzerine ½ su bardağı su ekleyin. Kaşık yardımıyla karıştırarak nişastayı suyun içinde iyice inceltin.

İncelttiğiniz nişastayı ocaktaki barbekü sosunun içine ekleyin ve sosu iyice karıştırın. Sos koyulup kıvamını alana kadar pişirmeyi sürdürün. Pişen sosu kenara alın.

Yüksek ateşe tavayı koyun ve ısıtın.

Etlerin üzerine hazırladığınız sostan bir kat yayın.

Etleri ısınan tavada mühürleyin. Mühürlenen erleri fırın tepsisinin içine koyun. Üzerine geri kalan sostan dökün. Sosun hepsini kullanmayın.

Pirzolaları daha önceden ısıttığınız fırında 10-15 dk kadar üzerleri karamelize oluncaya dek pişirin.

Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.

Kenara ayırdığınız taze soğanın yeşil kısımlarını ince şeritlere kesin.

Pişmiş olan kuzu pirzolaları fırından alın ve geri kalan sosu da üzerlerine gezdirin.

Pirzolaları servis edeceğiniz tabağınıza aktarın. Üzerlerine taze soğan ve çeri domatesleri serpiştirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet 6 kalemli bütün kuzu pirzola
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Barbekü sos için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 adet taze soğan
  • 2 büyük tutam esmer şeker
  • 1 tutam kimyon
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 ölçü su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Süslemek için:

  • 3 adet kırmızı çeri domates
  • 3 adet sarı çeri domates

Benzer Tarifler