Tek Tencerede Çin Tavuğu

Tek Tencerede Çin Tavuğu

Tarif

Tavuk suyu, zencefil, sarımsak ve chili biberini yüksek ateşteki derin bir tencereye atın ve kaynatın. Pirinci ekleyip tencereye eşit şekilde dağılması için bir kez karıştırın. Tavuk suyu tekrar kaynadığında tavuğu ekleyin. Kapağını kapatıp altını kısın. 20 dakika, pirinç suyu çekene ve tavuk yumuşayana kadar pişirin. Tavuk ve pilavın üstüne taze soğan ve kişniş ekleyin. Soya sosuyla servis edin.

Malzemeler

  • 750 mililitre tavuk suyu
  • 6 dilim zencefil
  • 4 diş sarımsak (soyulup ikiye kesilmiş)
  • 1 adet yeşil chili biberi
  • dilimlenmiş
  • 300 gram yasemin pirinci
  • 4 adet tavuk budu fileto
  • ikiye bölünmüş
  • 4 adet doğranmış taze soğan
  • 250 gram kişniş yaprağı
  • 1 ölçü soya sosu

Benzer Tarifler