Tarif

Sarımsakları çok ince doğrayın ve nar ekşisi ve pekmez ile karıştırıp bir sos hazırlayın. Bonfileleri bu sosa batırın ve bir tavada her iki tarafını da 1 dakika pişirin. Bonfileye ince kıyılmış biberiye serpiştirin ve tel kadayıfa sarıp kızartın.

Fesleğenli havuç püresi için havuçları haşlayın ve fesleğenler ile bir mutfak robotunda püre haline getirin. İçerisine krema ekleyin. Bonfileyle birlikte üzerinde servis edin.


Malzemeler

Bonfile için:

  • 7 adet kuzu bonfile
  • 2 su bardağı tel kadayıf
  • 1 yarım çay bardağı pekmez
  • 1 yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 dal biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi

Havuç püresi için:

  • 7 adet havuç
  • 1 çeyrek demet taze fesleğen
  • 1 yarım su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler