Tarif

Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını tavaya koyun, bir parça tereyağı da ekleyip eritin. Pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurun. Kavrulan pirinçlere et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı koyun, tel şehriyeyi ekleyip karıştırarak açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tel şehriyeleri suyunu çeken pilava ilave edin. Bir tutam karabiber ve tuz ekleyip pilavın altını kapatın. Üzerine bez örtüp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 avuç tel şehriye
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler