İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Oylama 0/5
Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını tavaya koyun, bir parça tereyağı da ekleyip eritin. Pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurun. Kavrulan pirinçlere et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı koyun, tel şehriyeyi ekleyip karıştırarak açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tel şehriyeleri suyunu çeken pilava ilave edin. Bir tutam karabiber ve tuz ekleyip pilavın altını kapatın. Üzerine bez örtüp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar