Tarif

Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Sarıları derince bir kaseye koyun.

İçine 2 su bardağı unun az bir kısmını, sütü ve sodayı ekleyin. Çırpma teliyle karıştırırken içerisine yavaş yavaş unun geri kalanını ilave edin ve köpük köpük olana kadar çırpmayı sürdürün.

İçerisine kuru kekik, köri baharatı ve pul biberi atın ve tekrar çırpın. Karışımı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 

Safranı küçük bir kasenin içinde az bir miktar sirke ile yumuşatın.

Mayonezi hazırlamak için derince bir karıştırma kasesini üzerine bez serilmiş bir tencerenin üstüne yerleştirin. Bu çırpma işlemini yaparken kasenin hareket etmesini engelleyecektir.

Kasenin içine yumurta sarılarını koyun, çırpma teliyle çırparak yavaş yavaş limon suyunu ilave edin.

Çırpma işlemini sürdürürken yavaş yavaş sızma zeytinyağını ilave etmeye başlayın.

Karışım kıvam almaya başlayınca içine tuz, karabiber ve balsamik sirkeyi ekleyip çırpmayı sürdürün.

Sarımsağı incecik kıyın ve bıçağın düz kısmıyla iyice ezin. Dilerseniz bu işlemi havanda da yapabilirsiniz. Sarımsağı da mayonezin içine ilave edin.

Sarımsağı mayonezin içine ekledikten sonra tekrar çırpın ve içine hardalı ekleyip çırpmaya devam edin. İçine malzeme ekledikçe kıvamı sulanacağı için çırparak azar azar zeytinyağı eklemeye devam edin. Kıvamı kalınlaşınca zeytinyağı eklemeyi bırakabilirsiniz.

Taze fesleğenleri kıyıp mayonezin içine ilave edin ve tekrar çırpın.

Sirkeyle yumuşamış safranı da mayonezin içine ilave edip mayonezi tekrar çırpın. Dolaba dinlenmeye kaldırın.

Kabakların kenar kısımlarını kalınca şeritlere doğrayın. İç kısımları çok sulu olduğu için kullanmayın.

Kuşkonmazların en alt kısımlarını kesip ayırın, dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla soyun.

Kültür mantarlarını ortadan ikiye kesin.

Karidesleri alırken kuyruk kısmı hariç kabuklarını ve organlarını temizletin.

Tavaya 1-2 parmak kadar rivieare zeytinyağı doldurup ısıtın.

Bir kasenin içine un doldurun.

Dolapta dinlendirdiğiniz tempura harcını dolaptan alın.

Karidesleri önce una batırıp silkeleyin, daha sonra da kuyruk kısımlarından tutup tempura harcının içine batırın. Tavada ısınmış olan yağın içine atıp her tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Geri kalan tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

Pişmiş olan tempuraları fazla yağlarının süzülmesi için havlu peçetenin üzerine çıkartın ve üzerlerine biraz tuz, karabiber serpiştirin.

Tempuraları servis tabağına alın, yanında hazırladığınız safranlı mayonezi koyun. Mayonezin üzerine biraz taze soğan kesip serpiştirin ve servis edin.

Malzemeler

  • 10 adet jumbo karides
  • 1 adet kabak
  • 3 adet kuşkonmaz
  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet taze soğan

Kızartmak için:

  • 1 ölçü riviera zeytinyağı
  • 1 kase un

Tempura için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 1 yarım su bardağı süt
  • 300 mililitre soda
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam pul biber

Mayonez için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yarım limonun suyu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 damla balsamik sirke
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 3 yaprak taze fesleğen
  • 1 tutam safran
  • 1 ölçü üzüm sirkesi

Benzer Tarifler