Teresa Ninenin Makarnası

Teresa Ninenin Makarnası

Tarif

Çıtır bayır turpu ve acı biberli ekmek kırıntıları

İyi bir pangrattato (aromalı çıtır ekmek kırıntıları) bir yemeğe sadece lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda inanılmaz bir doku da katar. Burada bayır turpu kullanımı çok sıra dışı, ancak çok lezzetli ve Teresa’nın yakınlarında yerel olarak yetişen birkaç sebzeden biri olduğu için çok mantıklı. Bunun gibi yemekler, yokluk durumlarına saygı duyar.      

Makarnayı kaynayan tuzlu su dolu bir tencerede paketteki talimatlara göre pişirin. Ardından bir bardak nişastalı pişirme suyu ayırarak süzün.

Bu arada pangrattato için 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta-yüksek ateşte büyük bir tavaya ekmek kırıntıları ve pul biber ile koyun. Bayır turbunun kabuğunu soyun ve ince ince rendeleyin. Ardından düzenli olarak karıştırarak 5 dakika veya gevrekleşene kadar kızartın. Bir kaseye alıp kenara alın.

Kızartma tavasına 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve orta ateşe getirin. Sarımsakları soyun, ince ince dilimleyin ve ekleyin, kekiğin yapraklarını ayırın, ardından kuru biberleri parçalayın ve çekirdeklerini atın.

Sadece 1 dakika kızartın, ardından süzülmüş makarnayı ekleyin. Gerekirse biraz ayrılmış pişirme suyuyla açın. Damak zevkinize göre çeşnilendirin, ılık kaseler arasında bölüştürün, sızma zeytinyağını hafifçe gezdirin ve pangrattato’yu üzerine cömertçe serpin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

498kcal

23.5g

3.2g

11.1g

64.5g

3.7g

0.5g

2.8g

 

Malzemeler

  • 300 gr kurutulmuş bucatini veya rigatoni
  • zeytinyağı
  • 50 gr büyük parçalı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kırmızı pul biber
  • 5 cm taze bayır turpu
  • 2 diş sarımsak
  • ½ demet taze kekik (15 gr)
  • 2 adet kurutulmuş kırmızı biber veya 8 adet güneşte kurutulmuş domates
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler