Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides

Tarif

Tereyağını bir kızartma tavasında eritip rezene tohumu ekleyin. Aroması yağa karışana kadar bir dakika kavurun. Sarımsak, chili ve arpacık soğanını ekleyip kahverengiye dönene kadar kavurun. Karidesleri içine atıp 1 dakika soteleyin. Deglaze etmek için Pernod (ya da sambuca) ekleyin. Balık suyu ve kremayı ekleyin. Sos buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatın. Son olarak taze fesleğen ve biraz daha tereyağıyla tamamlayın. Damak zevkinize göre çeşnilendirin.

Malzemeler

  • 300 gram büyük karides
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı doğranmış arpacık soğanı
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çili biberi
  • 100 mililitre balık suyu
  • 1 ölçü Pernod (Fransız rakısı ya da anasonlu İtalyan likörü)
  • 50 mililitre krema
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler