Tereyağlı Kurabiye

Tereyağlı Kurabiye

Tarif

Tereyağını şeker, tuz ve un ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru yaklaşık 4 milim kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin. Yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla baklava şekli çizin ve birkaç delik açın. Fırça yardımıyla yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. Ardından kurabiyeler fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sonra hemen üstüne şeker serpin.
Tereyağını şeker, tuz ve un ile yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru yaklaşık 4 milim kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin. Yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla baklava şekli çizin ve birkaç delik açın. Fırça yardımıyla yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. Ardından kurabiyeler fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sonra hemen üstüne şeker serpin.

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 100 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 250 gram un

Ek olarak:

  • 1 ölçü şeker
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler