Tarif

Kuşbaşı eti tencereye koyup altını yakın ve kapağını kapatın. Eti suyunu salıp geri çekene kadar pişmeye bırakın.

Bir kaseye bal ve nar ekşisini dökün. Çırpma teliyle karıştırarak üzerlerine ½ su bardağı ılık suyu ilave edin.

Kuru kayısıların yarısını enlemesine ikiye bölün. Diğer yarısını bütün olarak bırakın.

Kıymayı 1 tutam tuz yardımıyla ovun. İçine tarçını da ekleyip iyice karıştırın.

Kıymadan çok büyük olmayacak parçalar kopartıp avcunuzda yuvarlayarak top şeklinde köfteler yapın ve bir tabağa dizin.

Suyunu çeken kuşbaşı etlerin üzerine nar ekşisi-bal karışımını ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 25 dakika pişirin.

Bademleri sıcak suya koyup, 10 -15 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun.

Pişen etin içine 2 su bardağı su, kuru erik ve bademleri ekleyip karıştırın ve kapağını tekrar kapatıp kaynamaya bırakın.

Kırmızı elmayı ikiye bölüp iç çekirdekli kısımlarını çıkartın. Elmayı ince ince dilimleyin.

Tencerede kaynamakta olan etlerin içine top halindeki köfteleri ve kayısıları ekleyin, kapağını kapatarak köfteler ısıyı görüp kahverengi oluncaya ve hafif sertleşinceye dek pişirmeyi sürdürün.

Nişastayı bir kasenin içine koyun, küçük bir kaşık ile karıştırarak üzerine gül suyunu ekleyin. Nişastayla gül suyunu iyice birbirine yedirin.

Köfteler pişince tencerenin altını kısın, yemeğin içine nişasta-gül suyu karışımını döküp hafifçe karıştırın. Doğranmış olan elma dilimlerini düzenli bir şekilde yemeğin üzerine dizin. 

Saplarından ayıklanmış dereotunu elmaların ortasına yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika daha pişmeye bırakın.

Pişen yemeği servis tabağına alın, taze dereotu yaprakları ile süsleyerek servis edin. 

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 150 gram kuzu kıyması
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yarım su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı su
  • 12 adet kuru kayısı
  • 100 gram kuru erik
  • 150 gram badem
  • 1 adet kırmızı elma
  • 1 avuç dereotu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yarım çay bardağı gül suyu

Benzer Tarifler