Yayınlandığı program Lezzet Sanatı yayın tarihleri | Pazartesi 29 Nisan saat 12:30 | Pazartesi 29 Nisan saat 16:45 | Salı 30 Nisan saat 03:40

Tarif

Bonfileyi dilimleyin ve mutfak robotunuza yerleştirin. Üzerine önce çemen ardından tuz ilave edin. Malzemeleri püre haline gelene kadar robotunuzda çektirin. Streç filmi kesme tahtasının üstüne tek kat olarak yayın. Çemenli harcı streç film ile sararak rulo haline getirin. Daha sıkı ve muntazam bir şekil vermek için ruloyu kesme tahtasında ileri geri hareket ettirin ve elinizle düzeltin. Patlamaması için ikinci kat streç filme sarın.

Rulo yaptığınız pastırma harcını derin dondurucuya koyup sıkılaşıncaya kadar dondurun. Teflon ya da seramik bir tavaya az miktarda tereyağı koyup eritin. Derin dondurucuda sıkılaşmış olan pastırma harcını streç filmden çıkartmadan sucuk dilimler gibi dilimleyin. Her pastırma diliminin iki tarafını da ince kıyılmış maydanoza bulayın. Son aşamada streç filmleri dilimlerden çıkartın ve kızgın tereyağında her iki tarafını da kızartın.

Dilerseniz sade, dilerseniz damak tadınıza uygun bir dip sos ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 200 gram dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı çemen
  • 2 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz

Benzer Tarifler