İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Ters Yüz Pastırma

Oylama 0/5
Bonfileyi dilimleyin ve mutfak robotunuza yerleştirin. Üzerine önce çemen ardından tuz ilave edin. Malzemeleri püre haline gelene kadar robotunuzda çektirin. Streç filmi kesme tahtasının üstüne tek kat olarak yayın. Çemenli harcı streç film ile sararak rulo haline getirin. Daha sıkı ve muntazam bir şekil vermek için ruloyu kesme tahtasında ileri geri hareket ettirin ve elinizle düzeltin. Patlamaması için ikinci kat streç filme sarın.

Rulo yaptığınız pastırma harcını derin dondurucuya koyup sıkılaşıncaya kadar dondurun. Teflon ya da seramik bir tavaya az miktarda tereyağı koyup eritin. Derin dondurucuda sıkılaşmış olan pastırma harcını streç filmden çıkartmadan sucuk dilimler gibi dilimleyin. Her pastırma diliminin iki tarafını da ince kıyılmış maydanoza bulayın. Son aşamada streç filmleri dilimlerden çıkartın ve kızgın tereyağında her iki tarafını da kızartın.

Dilerseniz sade, dilerseniz damak tadınıza uygun bir dip sos ile servis edebilirsiniz.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar