Texas Usulü Elmalı Turta

Texas Usulü Elmalı Turta

Tarif

Gerekenler: Toprak fırın kabı

Hazırlanışı:

Hamur malzemelerini karıştırıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Tepe süslemesi için pikan cevizlerini 8 dakika kadar fırında kavurun. Soğumaya bırakıp iri iri kesin.

Tarçın, şekerler, un ve tuzu karıştırın. Tereyağı (küp küp kesilmiş) ekleyin ve taneli hamura yedirin. Pikan cevizlerini de karıştırıp buzdolabına kaldırın.

Dolgu için elmaları soyun, dörde bölün ve ortalarını çıkarın. Dilimleyin. Geniş bir tavada tereyağını eritip elma parçalarını 5 dakika kızartın.

Şeker ve tarçını karıştırıp tavadaki elmaların üstüne serpin. Elmaları karıştırıp 1 dakika kadar pişirin.

Delikli bir kaşıkla elmaları çıkarıp tepsiye dizin. Tavada mümkün olduğunca tereyağı ve şeker bırakın. Likör ve taze kremayla tavadaki karışımı biraz sulandırın ve 5-10 dakika arası pişirip karamelimsi bir sos elde edin. Ocağın altını kapatın, tekrar elma ekleyin.

Hamuru açın ve yağlı turta kabının üstünü kapatın. Elma karışımını içine dökün ve dolgu kaynayana ve tepesi iyice kahverengileşene dek 50 dakika kadar fırında pişirin.

Keki sıcak veya oda sıcaklığında yiyin.

Malzemeler

Hamur için

  • 450 gram un
  • 250 gram soğuk tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 100 mililitre soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı sirke

Elmalı dolgu için

  • 6 adet sert elma
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 200 gram şeker
  • 80 gram viski likörü
  • 100 gram taze krema

Tepe malzemeleri için

  • 120 gram pikan cevizi
  • 75 gram şeker
  • 40 gram esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 50 gram un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 miktar tuz

Benzer Tarifler