Tarif

Kuru üzümleri 15 dakika konyağın içinde bekletin, sonra süzün. Tereyağını, şekeri, unu ve kuru üzümü karıştırın. Tezgaha un serpin ve 5 milföy dilimini koyun. İç harcını dökün ama kenarlara bulaştırmayın. Yumurtayı çırpın ve kenarlara sürün. Kalan milföy dilimlerini harcın üstüne yerleştirin. Kenarları birleştirin ve yuvarlak kurabiye kalıbını kullanarak yuvarlaklar kesin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Şekerle tarçını karıştırın. Kurabiyeye çırptığınız yumurtayı sürün. Sonra tarçınlı şeker serpin ve kurabiyeleri kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 200 gram kuru üzüm
  • 100 mililitre konyak
  • 90 gram tereyağı
  • 90 gram esmer şeker
  • 45 gram un
  • 10 dilim milföy hamuru
  • 80 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Benzer Tarifler