Tiramisu

Tiramisu

Hazırlanış

Kedidili:

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Yumurtaların aklarını ayırıp, sertleşene kadar şekerin yarısıyla çırpın. Yumurta sarılarını da kalan şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Toz kremayı unla karıştırın. Yumurta aklarını ekleyip toz kremayı da içine katın. Karışımı iyice karıştırıp düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Kedidili bisküvileri içine fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. Üstüne şeker serpip 15 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Tiramisu:

Yumurta aklarını ve şekeri sertleşene dek çırpın. Yumurta sarılarını da kalan şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Mascarpone peynirini ekleyip iyice karıştırın. Yumurta aklarını karışıma ekleyin.

Likörle kahveyi karıştırın. Kedidillerini bir tepsinin dibine dizip kahveli karışımı fırçayla üstlerine sürün. Mascarpone peynirli karışımının yarısını kedidillerinin üstüne yayıp rendelenmiş çikolatayla kap

Malzemeler

Kedidili için:

  • 3 adet yumurta
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 miktar krema tozu
  • 80 gram un

Tiramisu için:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 150 gram şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 400 gram Mascarpone peyniri
  • 200 gram kedidili
  • 50 mililitre badem likörü
  • 175 mililitre soğuk kahve
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 miktar toz kakao

Benzer Tarifler