İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tiramisu

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Kedidili:

    Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

    Yumurtaların aklarını ayırıp, sertleşene kadar şekerin yarısıyla çırpın. Yumurta sarılarını da kalan şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Toz kremayı unla karıştırın. Yumurta aklarını ekleyip toz kremayı da içine katın. Karışımı iyice karıştırıp düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Kedidili bisküvileri içine fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. Üstüne şeker serpip 15 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
  2. Prev2/2Next

    Tiramisu:

    Yumurta aklarını ve şekeri sertleşene dek çırpın. Yumurta sarılarını da kalan şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Mascarpone peynirini ekleyip iyice karıştırın. Yumurta aklarını karışıma ekleyin.

    Likörle kahveyi karıştırın. Kedidillerini bir tepsinin dibine dizip kahveli karışımı fırçayla üstlerine sürün. Mascarpone peynirli karışımının yarısını kedidillerinin üstüne yayıp rendelenmiş çikolatayla kaplayın. Üstüne birer sıra daha kedidili dizip rendelenmiş çikolatayla kaplayarak kalan Mascarpone peynirli karışımı en üste yayın. Üstünü düzleştirip tiramisuyu fırında bekletin. Servis etmeden önce üstünü toz kakaoyla süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen