Tarif

Simidi orta kalınlıkta dilimlere kesip fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Tencerenin içine paçaları koyun. Eğer paçaların üzerinde tüy kalmışsa ocağın ateşinde paçaları tütsüleyerek tüylerden arındırabilirsiniz.

Tencereye kuşbaşı eti de ilave edin, ocağın altını yakın ve üzerlerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı şekilde paçanın etleri kemiklerinden ayrılana kadar pişirin.

Pişen etleri kevgir yardımıyla suyunu tencerede bırakarak ayrı bir kaseye alın. Tencerede kalan suyu soğumaması için kısık ateşte bırakın.

Terbiyeyi hazırlamak için yumurta sarılarını ayırıp ufak bir sos tenceresine koyun.

Limonun suyunu sıkın ve yumurta sarılarının olduğu tencereye dökün.

Yumurta sarısı ve limon suyunu kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve kısık ateşte karıştırma işlemini sürdürerek 1 su bardağı paçanın pişme suyundan içine ilave edin. 1 tutam da tuz ekleyin. Terbiye krema kıvamına gelene kadar karıştırarak yavaş yavaş kaynatın.

Paçanın etlerini kemiklerinden ayırın. Etleri bıçak yardımıyla incecik oluncaya kadar kıyın. Kıyılan etleri mutfak robotuna koyun, içine paçanın pişme suyundan yarım kepçe kadar ekleyin ve paça etlerini krema kıvamına gelinceye dek robotta çekin.

Kuşbaşı etleri elinizle liflerine ayırın.

Servis tabağına kaşık yardımıyla paça kremasından dökün. Üstüne fırınlanmış simit dilimlerinden yerleştirin. Simitlerin üzerine de liflerine ayrılmış etten koyun. Krema kıvamına gelen terbiyeden de gezdirin. Tuz ve karabiber serpiştirip servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet simit
  • 5 adet paça
  • 500 gram yağsız dana kuşbaşı et
  • 1 ölçü sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Terbiye için:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu

Benzer Tarifler