Tohumlu İngiliz Muffin'i

Tohumlu İngiliz Muffin'i
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 16:40 | Perşembe 26 Kasım saat 02:10

Tarif

Ön mayayı oluşturmak için büyük bir kasede 1 ¼ su bardağı tam buğday unu, ½ tatlı kaşığı maya ve ılık suyu karıştırın. Başka bir kasede, kalan 1 su bardağı tam buğday ununu, 1 ¾ tatlı kaşığı maya, geri kalan tuz ve tohumları karıştırın. Hamurun üzerine serpin, ancak karıştırmayın. Üzerini streç filmle örtün ve gece boyunca oda sıcaklığında bekletin.

Ertesi gün kaseye süt ekleyin ve yumuşak bir hamur oluşturmak için karıştırın. Streç filmle örtün ve 90 dakika kabarmasına izin verin. İlk saat boyunca her 20 dakikada bir hamur kazıyıcıyla veya yağlı parmaklarla dört farklı noktadan ortaya doğru yavaşça katlayın.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Bir çalışma yüzeyi ve pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine mısır ununu serpin. Yavaşça hamuru çevirin ve 25 cm’lik bir kareye bastırın, yaklaşık 2 cm kalınlığında, hamuru olabildiğince az söndürün. 8 cm’lik unlu bir bisküvi kesici ile daireler kesin. Daireleri hazırlanan fırın tepsisine aktarın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Yavaşça bir top haline getirin. Üstlerini örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın, ardından bastırın ve daha fazla daire kesin.

Orta ısıda 33 cm’lik düz kenarlı bir tavayı ısıtın. Tavayı hafifçe yağlayın ve muffin’leri her seferinde 4 tane olacak şekilde, iki tarafı 2-3 dakika boyunca altın rengi olacak şekilde kızartın. Muffin’leri fırın tepsisine geri koyun. Tamamen pişene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. Tel ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın. (Muffin’ler kilitli poşet içinde 1 aya kadar dondurulabilir.)

Malzemeler

YAKLAŞIK 12 ADET

2 ¼ su bardağı tam buğday unu
1 paket aktif kuru maya (2 ¼ tatlı kaşığı)
1 su bardağı ılık su (yaklaşık 43 derece)
1 su bardağı çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için daha fazlası
1 tatlı kaşığı iri tuz
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
¾ su bardağı süt
Serpmek için orta öğütülmüş mısır unu
Kızartma için aspir yağı

Benzer Tarifler