İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Topik

Oylama 0/5
Önceden ıslatmış olduğunuz nohudun suyunu süzün. Su doldurmuş olduğunuz tencerenize nohutları koyun. Tencerenin kapağını kapatın, haşlanmaya bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve irice eşit parçalara bölün. Su dolu ayrı bir tencereye koyarak kapağı kapalı biçimde ve haşlanmaya bırakın. Soğanın kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Soğanları da ayrı bir tencereye alıp içine bir su bardağı su ilave edin. Soğanları kaynamaya bırakın. Soğanların içine çam fıstığı, kuş üzümü, biraz tuz ve şeker ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak soğanlar şeffaflaşıncaya kadar haşlamaya devam edin. Patateslerin haşlanıp haşlanmadığını anlamak içine içine bıçak batırın. Tahinin 1 çay bardağını ayırın. Geri kalan kısmını ocağın altını kapatıp soğan karışımının içine ilave edin. Yenibahar, tarçın ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Haşlanan nohutları bir süzgeç yardımıyla süzün. Haşlanan patatesleri de kevgir yardımıyla süzerek genişçe bir kaba çıkartın. Suyu süzülen nohutların kabuklarını soyun ve nohutları patateslere ekleyin.

Bir püre aleti yardımıyla nohut ve patatesleri ezerek püre haline getirin. İçine ayırmış olduğunuz 1 çay bardağı tahini ekleyin. tuzunu da ekleyip bir kaşık yardımıyla püreyi karıştırın. Streç filmi tahtanın üzerine yayıp iki kat olacak şekilde katlayın.

Patates-nohut karışımından bir yemek kaşığı alıp streçin ortasına yerleştirin. Elinizle açarak karışımı streç filme yayın. Soğanlı iç malzemeden karışımın ortasına koyun. Streç filmin kenarlarından tutarak püreyi iç harcın üzerine doğru kapatın ve bir top haline gelmesini sağlayın. Strecin üstte fazla kalan kısmını elinizle döndürerek kapatın ve hazırladığınız bu topu ters çevirerek tabağa yerleştirin. Aynı işlemi kalan tüm malzemeye uygulayın.

Topikleri servis etmeden önce buzdolabında dinlendirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar